BLODIG SMELL: Tiesj Benoot tvitret et bilde av det stygge såret sitt (innfelt). Det var ikke hans første velt denne sesongen. Slik så ansiktet hans ut da han kom i mål etter å ha veltet på den fjerde Tour de France-etappen i sommer.
BLODIG SMELL: Tiesj Benoot tvitret et bilde av det stygge såret sitt (innfelt). Det var ikke hans første velt denne sesongen. Slik så ansiktet hans ut da han kom i mål etter å ha veltet på den fjerde Tour de France-etappen i sommer. Foto: NTB scanpix/Twitter

NB: Sterke bilder

Sykkelstjernen viser frem blodig kjøttsår

– Et idiotisk krasj, sier Tiesj Benoot.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lotto-Soudals Tiesj Benoot (24) er en vanvittig lovende rytter, men selv om han tok karrièrens hittil største seier da han vant Stade Bianche tidligere i år, har ikke alt gått på skinner denne sesongen.

Han veltet ut av Tour de France, og på fredags Vuelta-etappe var han uheldig nok en gang.

– Etter en tøff første uke følte jeg meg virkelig bra i dag, og så frem til en god finale... Helt til et idiotisk krasj. Jeg håper kneet mitt restituerer seg og jeg kan fortsette Vueltaen, skrev Benoot på Twitter sent fredag kveld.

Se krasjen i videovinduet øverst!

Samtidig la han ved et blodig bilde som viser et stygt kjøttsår på kneet.

– Håper jeg ikke lider for mye

Uhellet skjedde med drøyt 17 kilometer igjen av den 7. etappen, som ble vunnet av Tony Gallopin. Benoot kom seg på sykkelen og fullførte på tross av sitt forslåtte kne.

Han sto også på startstreken da lørdagens etappe ble tråkket i gang.

– Jeg hadde faktisk en god natt, så vi får se hvordan det går på sykkelen. Vi må sjekke hvordan såret utvikler seg hver dag, fordi det er mye bevegelse i kneet når man sykler. Jeg håper det kan leges så jeg kan fullføre Vueltaen. I dag håper jeg bare at jeg ikke lider for mye, sier han i et intervju med Vuelta-arrangøren.

I årets Tour de France krasjet Benoot på den fjerde etappen. Han gikk i bakken fem kilometer før mål, men tok også den gang til mål. Skadene var likevel for store til at han kunne stille til start på den femte etappen. Lotto-Soudal-rytteren fikk blant skulderen ut av ledd.

Smell for sammenlagtkanon

Team Sky-stjernen Michal Kwiatkowski krasjet også under fredagens etappe, og tapte verdifulle sekunder i sammendraget.

Polakken hadde ledertrøyen i tre dager, men mistet den etter den femte etappen. Da ikledde Rudy Molard seg den røde drakten etter å ha vært en del av et brudd som klarte å holde god avstand til hovedfeltet.

Molard leder fortsatt Vueltaen sammenlagt, 47 sekunder foran Alejandro Valverde og 48 sekunder foran Emanuel Buchmann.