Politiet i Oslo tause om skyting

Politiet i Oslo nekter å si noe om skytingen i Oslo fredag kveld, der en tilfeldig bil med to voksne og to barn ble truffet av et skudd. Ingen ble skadd.

SKYTING: Et skudd ble avfyrt mot en bil på Ensjø, men det er ikke meldt om skadde personer, melder politiet i Oslo.
Det har vært en konflikt mellom to grupperinger, opplyser politiet, som er på stedet med en rekke patruljer. En bil med en familie på fire ble truffet av et prosjektil. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
SKYTING: Et skudd ble avfyrt mot en bil på Ensjø, men det er ikke meldt om skadde personer, melder politiet i Oslo. Det har vært en konflikt mellom to grupperinger, opplyser politiet, som er på stedet med en rekke patruljer. En bil med en familie på fire ble truffet av et prosjektil. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

– Vi har ingen kommentarer til saken, er beskjeden NTB får fra krimvakten i Oslo politidistrikt lørdag formiddag på spørsmål om hvorvidt noen er pågrepet.

Operasjonssentralen vil heller ikke fortelle om noen er pågrepet og henviser i stedet kriminalvakten.

Også TV 2 har gjort flere forsøk på å få kriminalvakta i Oslo og jourhavende jurist til å kommentere saken, men har ikke lykkes med det.

Vakthavende ved kriminalvakta, Janne Kroglund, ønsket heller ikke å svare på om søket etter de to bilene og gjerningsmennene har gitt noe resultat. Det er derfor uklart om noen er pågrepet etter gårsdagens skyting.

Skuddet ble avfyrt fra en annen bil på Ensjø i Oslo like etter klokka 20 fredag kveld.

– Ungdommer i den ene bilen skjøt mot en annen bil. Tilfeldigvis traff de en tredje bil med et skarpt skudd, sa operasjonsleder Rune Ullsand i Oslo politidistrikt til NTB etter hendelsen.

Politiet satte opp sperringer i området og bevæpnet seg. Skytingen skjedde i nærheten av T-banestasjonen på Ensjø.

Ifølge politiet hadde det vært en konflikt mellom to grupperinger på stedet. Operasjonslederen sa fredag kveld at det ikke dreide seg om et gjengoppgjør, men om to grupperinger som har hatt en konflikt.

De søker etter ungdommer i alderen 16 til 20 år som kjørte fra stedet i to sølvfargede Volkswagen Polo eller Golf 2004-modeller. Ved 22-tiden sa Ullsand at de verken hadde pågrepet noen eller funnet bilene som forsvant fra stedet.