SKUDDEPISODE: Politiet rykket ut med flere enheter til Ensjø fredag kveld. Et større område ble sperret av.
SKUDDEPISODE: Politiet rykket ut med flere enheter til Ensjø fredag kveld. Et større område ble sperret av. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Stor politijakt i Oslo etter at skudd traff tilfeldig bil

Fredag kveld oppstod en konflikt mellom personer i to biler på Ensjø i Oslo. Et skudd ble avfyrt, som traff en tilfeldig bil med voksne og to barn inni.

Klokken 20.21 fredag fikk politiet melding fra et vitne om at det var avfyrt skudd på Ensjø i Oslo. De rykket ut med flere enheter, og sperret av et større område like ved T-banestasjonen på Ensjø.

– Vitnet beskriver at det har vært to kjøretøyer i konflikt. Det er i hvert fall avfyrt ett skudd, som har truffet en tilfeldig bil, sa politiets innsatsleder, Rune Bjørsvik.

Inne i bilen som ble truffet, satt to voksne og to barn. Prosjektilet gikk ikke gjennom døra på bilen, slik at de som satt i bilen, er helt uskadd.

– Men de er selvfølgelig preget av det som har skjedd, sa Bjørsvik.

Konflikt mellom grupperinger

De to bilene som var involvert i hendelsen, forsvant fra stedet før politiet ankom. Bilene beskrives som sølvfarget og av typen VW Golf eller Polo. Ifølge vitneobservasjoner er bilene 2004-modeller.

Det pågikk fredag kveld en større politijakt etter disse bilene. Politiet opplyste at de søkte i «kjente miljøer», men ville ikke utdype hva dette betydde. Flere politibiler og et politihelikopter ble satt inn i søket.

Politiet ønsker informasjon fra vitner som kan ha observert bilene i området i tiden omkring hendelsen, som ble meldt klokken 20.21.

Det skal ha vært flere unge mørkhudede menn i bilene. Klokken 23 opplyste Oslo-politiets operasjonsleder at de fortsatt var på jakt etter bilene.

Innsatsleder Bjørsvik kunne klokken 21.40 ikke si noe om hva som foranlediget skytingen, men Oslo-politiet har meldt på Twitter at det dreide seg om en konflikt mellom to grupperinger.

AVSPERRET: Et større område ble sperret av like ved T-banestasjonen på Ensjø, etter at skudd ble avfyrt etter en konflikt mellom personer i to biler. Foto: Kasper Frøjd / TV 2
AVSPERRET: Et større område ble sperret av like ved T-banestasjonen på Ensjø, etter at skudd ble avfyrt etter en konflikt mellom personer i to biler. Foto: Kasper Frøjd / TV 2

Et vitne på stedet forteller om to-tre skudd. Vitnet sier til TV 2 at han syntes det hørtes ut som kinaputter.

Skjøt mot BMW

Det er under to uker siden det sist ble skutt mot en bil i Oslo. Om kvelden søndag 19. august ble en bil beskutt mens den kjørte nordover på Østre Aker vei ved Haugenstua i Oslo.

Disse skuddene skal ha vært avfyrt fra en annen bil som kjørte parallelt med bilen som ble beskutt.

Bilen som ble beskutt er en blå BMW 1-serie. Bilen det ble skutt fra skal være en mørk BMW X5.

– Han er ansett som medlem av gruppen Young Guns, men per nå ser vi ikke på skytingen som et gjengoppgjør, sa Solem.