Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Under et valgkamparrangement i Evansville i Indiana på torsdag var Donald Trump i det hissige hjørnet.

Presidenten var der for å støtte republikaneren Mike Braun, men i tillegg til å gi Braun sin fulle støtte, brukte Trump også mye tid på å angripe demokrater og mediene.

Andre som fikk gjennomgå var presidentens eget justisdepartement og FBI. Heller ikke Google slapp unna, etter at Trump har blitt overbevist om at søkemotoren prøver å sensurere og sverte ham.

– Vi som land kan ikke tolerere politisk sensur, svartelisting og rigging av søkeresultater. Vi vil ikke la store organisasjoner bringe konservative stemmer til stillhet, sa Trump.

Langet ut mot mediene

Før Trump gikk løs på både det ene og det andre under torsdagens velgermøte i Evansville, var han også aktiv på Twitter. Da var det særlig den amerikanske nyhetskanalen CNN som fikk gjennomgå.

Presidenten kalte CNN-sjef Jeff Zucker for «lille Jeff», og tok til orde for at han burde sparkes.

– Lille Jeff Z har gjort en forferdelig jobb, tallene deres suger, og AT&T burde sparke ham for å redde troverdighet, skrev Trump.

AT&T har kjøpt opp selskapet Time Warner, som gjør at selskaper som CNN nå er en del av AT&T.

NBC News fikk også høre det fra presidenten, som kalte dem det verste nyhetsstedet etter CNN.

– Kan ikke uttrykke meg sterkt nok

Trump skrev at NBCs styreformann Andy Lack snart ville få sparken på grunn av inkompetanse. Etter angrepene mot CNN og NBC, publiserte Trump en Twitter-melding som oppsummerte hans tanker om mediene.

– Jeg kan ikke uttrykke sterkt nok hvor løgnaktige store deler av mediene er. Sannhet betyr ingenting for dem, de har kun sitt hat og sin agenda, skrev Trump.

Videre brukte han et nytt uttrykk, nemlig «fake books», altså «falske bøker» på norsk.

– Dette inkluderer falske bøker, som kommer ut om meg hele tiden, alltid med anonyme kilder, med rent oppspinn, skrev Trump.

Hva betyr falske bøker?

Trumps bruk av uttrykket falske nyheter er velkjent, men disse falske bøkene er noe nytt. Og flere har problemer med å forstå hva dette egentlig betyr, skriver Independent.

En skriver spøkefullt på Twitter at presidenten har funnet opp en helt ny boksjanger. Flere lurer på hva i alle dager falske bøker skal bety.

Det er nok åpenbart at det Trump sikter til er bøker som er publisert om ham i løpet av det siste året, som James Comeys «A Higher Loyalty», Michael Wolffs «Fire and Fury» og Omarosa Manigault Newmans «Unhinged».

Men mange påpeker likevel at det er spesielt å kalle selve bøkene falske, all den tid de utvilsomt eksisterer. Noen trekker paralleller til andre ledere som heller ikke likte bøker.

– Skal vi brenne bøkene som er falske?, spør en Twitter-bruker.