Kvinne omkom etter at hun falt ned i fjellsprekk

En stor redningsaksjon ble satt i gang etter at en kvinne falt ned i en sprekk i Europas høyeste sjøklippe. Kvinnen ble hentet ut, men livet stod ikke til å redde.

Vest politidistrikt opplyste fredag ettermiddag at det ble iverksatt en redningsaksjon etter en ulykke på toppen av Hornelen i Bremanger i Sogn og Fjordane.

Ifølge politiet falt en kvinne mellom 10 til 20 meter ned i en sprekk i Hornelen, som er den høyeste sjøklippen i Europa.

Kvinnen ble hentet ut med helikopter, men like før midnatt opplyste politioverbetjent Dag Olav Sætre i Vest politidistrikt at kvinnen var omkommet.

Redningsleder Børge Galta ved Hovedredningssentralen Sør-Norge sa at den middelaldrende kvinnen var en del av et reisefølge.

Senere ble det opplyst at kvinnen var på fjelltur med ektemannen da hun falt ned i sprekken. De nærmeste pårørende er varslet om ulykken.

Redningshelikopter og luftambulanse ble sendt til fjelltoppen da ulykken ble kjent. Alpin redningsgruppe var også på stedet for å bistå i redningsarbeidet.

Fjellet der ulykken skjedde er et populært turistmål blant fjellvandrere.