Fredagstaco med asiatisk vri
Laksetaco med ananas, tomatsalsa og chilimajones, servert med speltlomper.
Christian Andre Pettersen er vinner av Bocuse d'Or Europa og Norges gullhåp i Bocuse d'Or i Lyon 2019.
I dag besøkte han Wenches kjøkken og lagde laksetaco med speltlomper.
Oppskriften er til 4 personer.
Du trenger:
- Beregn 500-600 g skinn og benfri
- 6-8 godt modne cherrytomater
- 1 boks «knust» ananas (uten sukker)
- 1-2 ts finrevet frisk ingefær
- lime
- 2-3 dl majones
- sriraacha (sterk chilisaus), sweet chili saus eller noen dråper Tabasco
- 1 moden mango
- 1 slangeagurk
- 1-2 vårløk
- frisk koriander
- lime
Salsa: Finhakk og knus cherrytomater, ingefær, ananas og salt i en morter eller bruk en stavmikser/hurtigmikser. Smak til med litt lime.
Smak majones til med chilisaus og eventuelt noen dråper lime.
Finstrimle slangeagurk og purre, og legg opp hver for seg.
Skrell moden mango og skjær i tynne skiver/strimler.
Skjær laksen i tynne strimler og hell over salsaen fra morteren.
Anrett på speltlompe og server med frisk koriander og ingefær.
Artikkelen er oppdatert