Farmen 2018:

Kjæresteparet Tonje og Lene er klare for Farmen – slik skal de holde forholdet skjult for de andre på gården

GRUE (TV 2): Mens de andre deltakerne må si farvel til sine nærmeste, får Tonje Frøystad Garvik (29) og Lene Sleperud (29) oppleve Farmen-eventyret sammen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det å melde seg på Farmen var kanskje mitt stunt, sier 29-åringen Tonje Frøystad Garvik og titter lurt bort på kjæresten Lene Sleperud.

I utgangspunktet var det nemlig bare Tonje som hadde meldt seg på TV 2-programmet, fordi det å prøve å leve 100 år tilbake i tid alltid har vært fristende.

– Det virker utrolig spennende og lærerikt, og jeg ønsket veldig den opplevelsen. Så jeg meldte meg på, var på førstegangsintervju – som gikk kjempebra – også ringte jeg til Lene for å fortelle det og var veldig fornøyd, sier Tonje ivrig.

Skulle på kjærestetur

Samtidig hadde Lene muligens en litt mer avmålt reaksjon til det hele.

– Vi hadde jo planlagt en tur til USA og Canada for å besøke venner og bekjente, og den turen så jeg vel egentlig gå i vasken. Jeg tenkte at «Nå kommer hun sikkert med, også må vi avbestille hele turen», sier hun og ler.

Det var da Tonje fikk nok en idé. Hun meldte like så godt på kjæresten også, i håp om at Farmen-opplevelsen kunne erstatte turen de skulle på.

– Plutselig får jeg en melding fra produksjonen om å komme til førstegangsintervju. Da måtte jeg gå noen runder med meg selv. Jeg var skeptisk til å ha kamera rundt meg hele tiden, men så tenkte jeg at jeg får utfordre meg selv litt og trå litt utenfor komfortsonen, sier Lene.

Som sagt, så gjort – slik endte både Tonje og Lene blant årets Farmen-deltakere.

KJÆRESTER: Lene (til venstre) og Tonje har vært i et forhold i omtrent ett og et halvt år. Foto: Alex Iversen/TV 2
KJÆRESTER: Lene (til venstre) og Tonje har vært i et forhold i omtrent ett og et halvt år. Foto: Alex Iversen/TV 2

Skal skjule forholdet

Paret har vært sammen i rundt halvannet år, og gleder seg veldig til å kunne oppleve Farmen-tilværelsen sammen.

– Dette er en sjanse som veldig få par får, så det er ikke noe man kan si nei til. Vi skal gi alt for at dette blir en opplevelse for livet, sier Lene.

De er likevel fullstendig klar over at det å være sammen om seieren kan oppfattes som en stor trussel for konkurrentene. Derfor skal de holde forholdet skjult så langt det går.

– De andre som er der inne kan se på oss som automatisk allierte, og da en ganske sterk allianse. Derfor har vi lyst til å dysse det ned i starten, forklarer Tonje.

– Vi planlegger å være oss selv, gå inn der som enkeltindivider og prøve å bli kjent med folk som Tonje og Lene – ikke som kjæresteparet.

Forberedt på å bli avslørt

– Skal dere være åpne om at dere kjenner hverandre?

– Jeg tror vi må ta det som det kommer. Foreløpig er alt skjult, men det er så vanskelig. Vi har vært med i en reklamefilm, og det kan hende noen kjenner oss igjen fra den, og der er vi et par, forteller Tonje.

Foreløpig har de tenkt å holde litt avstand til hverandre og unngå å snakke om temaer som kan trigge at de må fortelle hele sannheten, slik som kjærester og forhold. De er også forberedt dersom noen avslører dem underveis.

– Vi må legge oss helt flate den dagen de finner ut at vi er sammen. Og prøve å la de forstå hvorfor vi gjorde det slik. Folk vil kanskje føle seg sviktet, for man blir jo nære der inne, sier Tonje.

Vil bryte ned fordommer

I tillegg til at paret ønsker å vinne hytte og bil, ønsker de også å nå ut med et viktig budskap til det norske folk.

– Når vi går inn som et lesbisk par, da vil det man brenner mest for være å normalisere det å være et homofilt eller lesbisk par, konstaterer Tonje.

De ønsker å fremme mangfoldet blant lesbiske og homofile og gjøre fordommene og stereotypiene der ute til skamme.

Tonje forklarer at stereotypiene ofte oppstår i bygdenorge, hvor oppfatningen er at lesbiske jenter kun er de med kort hår og saggebukser. Slik er det nødvendigvis ikke.

– Ingenting er mer riktig eller feil enn den andre. Når du er i Oslo, så er det ikke slik at du må være maskulin eller feminin, folk er forskjellige, samme som enhver hetro person er forskjellig, forklarer Tonje.

– Jeg tror det er mye uvitenhet der ute. Om vi klarer å få frem at det ikke spiller noen rolle om man er mann og kvinne eller to kvinner – at vårt forhold er som alle andres. Vi småkrangler, har det gøy, er like på noe og ulike på annet. Det er viktig for oss å få frem, at man ikke blir satt i en bås – sånn og sånn skal lesbiske være, sier Lene.

Se sesongpremieren av Farmen tirsdag 25. september på TV 2 og TV 2 Sumo.