Bendtner haltet av banen for RBK: – Ser alt annet enn bra ut

Rosenborgs stjernespiss kan miste flere uker av sesongen.

Se situasjonen der Bendtner blir skadet i vinduet øverst!

Shkëndija-Rosenborg 0-2 (1-5 sammenlagt)

Rosenborg sikret seg avansement til Europaligaen på bortebane mot Shkëndija torsdag.

Kampen endte med 2-0-seier, og dermed gikk RBK til Europa med 5-1 sammenlagt.

Følg trekningen til gruppespillet fredag fra 12.45 her!

Et skår i gleden oppstod imidlertid da Nicklas Bendtner gikk i bakken etter å ha avfyrt et langskudd drøyt 20 minutter før slutt.

Dansken tok seg umiddelbart til baksiden av låret, med det som kan ha vært en ny strekkskade.

– Dette ser alt annet enn bra ut. Det er fort en skade på baksiden av låret, i hamstringen. Da ryker det fort en god del uker. Det ser ikke bra ut, den måten han går av banen på nå, kommenterte TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Skaden oppstod i en kamp der Bendtner - som også linkes bort mot tampen av det europeiske overgangsvinduet - igjen spilte en god kamp på topp for trødnerne.

– Han har vært veldig god som spiss i Rosenborgs siste kamper. Også i dag har han levert en god prestasjon, han har vært mye alene, men vært flink til å ta ned ballen og til å sette sine medspillere i gode posisjoner. Hvis Rosenborg skal miste ham i et par uker nå, vil det være en klar svekkelse, sa Mathisen.

Les også: Bekrefter at Bendtner er til salgs

Mistet VM
Også tidligere denne sesongen har Bendtner slitt med skade, og mistet blant annet muligheten til å representere sitt land under sommerens fotball-VM i Russland.

Han skulle kanskje til VM, men ble skadet. Nå er han på vei mot sesongens andre høydepunkt, Europaligaen, og vi får bare håpe at han leges raskt nok til å kunne være med og bidra der også. Men det er nok unektelig en strekk for «lorden», kommenterte Marius Skjelbæk.

– Alle kan se hva som skjedde. Han kjente det i hamstringen rett etter han skjøt. Vi får håpe det ikke er så gale som det ser ut, men han kommer ikke til å spille den neste kampen, sa RBK-trener Rini Coolen til TV 2 etter kamp.