PRISVINNER: Luka Modric.
PRISVINNER: Luka Modric. Foto: Valery Hache

Luka Modric kåret til årets spiller i Europa

Luka Modric danket ut Cristiano Ronaldo og Mohamed Salah.

Luka Modric fikk prisen for årets spiller i Europa av Det europeiske fotballforbundet (UEFA) under Champions League-trekningen i Monaco torsdag kveld.

Midtbanespilleren var sentral i både Real Madrids Champions League-triumf forrige sesong og sommerens finaleferd for Kroatia i VM-sluttspillet i Russland.

I takketalen valgte Modric å takke sine lagkamerater og sin klubb i Real Madrid.

Det er første gang siden 2012/13-sesongen at en annen spiller enn Ronaldo eller Lionel Messi får prisen. Den gangen var det prisdryss over Franck Ribéry.

Cristiano Ronaldo og Mohamed Salah var de to andre nominerte til prisen.

Pernille Harder fra Danmark og Wolfsburg ble kåret til årets spiller i Europa av UEFA. Lyon-duoen Ada Hegerberg og Amandine Henry var de to andre nominerte.

Storeslem for Real Madrid

Keylor Navas ble kåret til sesongens keeper i Champions League.

– Snakk om å svare på tiltale. David De Gea har vært koblet i mange sesonger, og Navas har blitt snakket om som det svake punktet. Nå har de også hentet Thibaut Courtois, men denne karen har stått strålende. Det er vel fortjent, sier Myhre.

Real Madrid-kameraten Sergio Ramos fikk prisen for sesongens forsvarsspiller.

– Han er fortsatt sulten, selv om han har vunnet alt. Han går foran som en leder for både Real Madrid og det spanske landslaget, sier Myhre.

Luka Modric ble sesongens midtbanespiller i Champions League.

– Det er alltid en fryd å se Modric spille fotball. Det ser enkelt ut når han gjør det. Det er det beste tegnet på at det er en strålende, strålende midtbanespiller. En spiller etter mitt hjerte, sier Petter Myhre.

Tidligere Real Madrid Cristiano Ronaldo, som gikk til Juventus i sommer, ble kåret til forrige Champions League-sesongs beste angrepsspiller.

Hederpris til Beckham

David Beckham ble tildelt hedersprisen til UEFA-president Gianni Infantino.

– Han tok fotballen til et nytt nivå. Hans tilslag var noe nytt i fotball, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

– Han har brydd seg i etterkant også. Det synes jeg er fascinerende. Han har levd i rampelyset hele veien og taklet deg på en formidabel oppgave, fortsetter TV 2s fotballekspert Petter Myhre.

Beckham hadde en stor karriere i klubber som Manchester United, Real Madrid, LA Galaxy, Milan og Paris Saint-Germain. Siden 2005 har engelskmannen vært ambassadør for hjelpeorganisasjonen Unicef.