HACKET: I 2014 ble iClouden til Jennifer Lawrence hacket. Nå er mannen bak angrepet fengslet.
HACKET: I 2014 ble iClouden til Jennifer Lawrence hacket. Nå er mannen bak angrepet fengslet. Foto: Jordan Strauss / NTB scanpix

Delte nakenbilder av Jennifer Lawrence – nå er mannen dømt til fengsel

Mannen utga seg for å være ansatt i Apple. Nå er han dømt til fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 2014 ble hundrevis av nakenbilder lekket i Hollywood. Bilder av en rekke kjendiser, deriblant Jennifer Lawrence, ble tatt fra nettsky-tjenesten iCloud.

Flere hackere skal den gang ha forsøkt å selge bildene for å tjene bitcoins.

De skal også ha publisert en liste over kjendisnavn som var utsatt for hackeangrepet.

Lawrence var en av de første og mest kjente navnene som ble oppført, og skuespillerens talsperson bekreftet tidlig at bildene var ekte.

Utga seg som Apple-ansatt

Nå er George Garofano dømt til åtte måneders fengsel. Han må også gjennomføre 60 timer samfunnstjeneste, i tillegg til tre års prøvetid, skriver Sky News.

Det var i april at Garofano sa seg skyldig og innrømmet å ha utgitt seg for å være fra Apple. Målet var å få tilgang på kjendisenes brukernavn og passord ved å sende e-poster fra Apples sikkerhetskonto.

De tre andre mennene har tidligere blitt dømt i saken.

– Sexforbrytelse

Den Oscar-vinnende stjernen tok i 2014 sterk avstand fra hackingen, og frustrasjonen til skuespilleren kom tydelig frem under et intervju med Vanity Fair.

– Det er min kropp, og det skal være mitt valg. Det faktum at det ikke har vært mitt valg er kvalmende. Jeg kan ikke forstå at vi bor i en slik verden, sa hun den gang.

Etter skandalen kom Lawrence med en uttalelse gjennom sin talsperson:

– Det er ikke en skandale, det er en sexforbrytelse.