HAR IKKE SNAKKET MED ÖZIL: Landslagssjef Joachim Löw slår fast at ingen har kommet med rasistiske ytringer, og opplyser samtidig at han ikke har snakket med Mesut Özil etter landslagsexiten.
HAR IKKE SNAKKET MED ÖZIL: Landslagssjef Joachim Löw slår fast at ingen har kommet med rasistiske ytringer, og opplyser samtidig at han ikke har snakket med Mesut Özil etter landslagsexiten. Foto: Lee Jin-man

Löw avfeier Özils rasismeanklager

Det har aldri forekommet rasistiske ytringer fra folk i det tyske fotballforbundet (DFB), hevder landslagssjef Joachim Löw.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han stilte onsdag til pressekonferanse for å presentere troppen til de kommende landskampene mot Frankrike og Peru.

Löw fikk som ventet spørsmål om saken der Mesut Özil har anklaget personer i det tyske fotballforbundet for rasisme og diskriminering. Özil ga seg på landslaget i etter fotball-VM i sommer.

– Mesut har kommet med anklager om rasisme, men jeg kan helt bestemt si at det har aldri forekommet rasistiske kommentarer i DFB, hevdet Löw.

– Spillere med innvandrerbakgrunn har alltid hatt glede av å spille for oss, og ingenting har endret seg, fortsatte han.

Özil har tyrkiske røtter og ble tidligere i år avbildet sammen med Tyrkias omstridte president Recep Tayyip Erdogan. Det ble starten på dramaet som etter hvert endte i Özils avskjed med landslaget.

Özil, som til daglig spiller for Arsenal, uttalte at han ble sett på som en tysker når landslaget vant, men en innvandrer når det tapte.

– Normalt ville spillere ha ringt meg for å gi en slik beskjed. Mesut har fortsatt ikke ringt meg, og de siste to ukene har jeg prøvd å nå ham uten å lykkes. Han har valgt denne utgangen, og det må jeg akseptere, sier Löw.

Han har vært tysk landslagssjef siden 2006 og får fortsette i jobben til tross for at laget røk ut av VM i gruppespillet.

Da Löw presenterte troppen, var navnet til Leroy Sané tilbake blant de utvalgte. Manchester City-spilleren ble noe overraskende vraket til sommerens VM-sluttspill i Russland.