MÅ TA PAUSE: Sesongen har vært peget av motgang for Mark Cavendish. Her fra Tirreno-Adriatico der briten veltet på åpningstempoen.
MÅ TA PAUSE: Sesongen har vært peget av motgang for Mark Cavendish. Her fra Tirreno-Adriatico der briten veltet på åpningstempoen. Foto: Dario Belingheri

Cavendish må ta pause fra sykkelen

Den britiske spurteren har omsider fått svar på hva som har plaget ham. Nå blir det pause på ubestemt tid.

Team Dimension Data opplyser i en pressemelding at Mark Cavendish (33) må ta en pause fra sykkelen etter at testing har avdekket at spurtfantomet har slitt med Epstein-Barr-virus, som ifølge Det store norske leksikon i 90 prosent av tilfellene er årsak til kyssesyke.

Testene indikerer at Cavendish uten å vite det har trent og konkurrert med viruset i kroppen.

– Jeg har ikke følt meg fysisk til stede. Selv om jeg har levert gode verdier på sykkelen, har jeg følt at noe ikke har vært riktig, sier Cavendish.

– Med det i mente og i lys av testresultatene, er jeg glad for at jeg endelig har fått klarhet i hvorfor jeg ikke har vært i stand til å prestere på optimalt nivå. Etter å ha mottatt medisinske ekspertråd som et resultat av funnene, er jeg blitt oppfordret til å ta en periode med fullstendig hvile for å komme meg helt igjen.

Også i 2017 slet Cavendish med kyssesyken, som hold ham ute av spill i starten av sesongen. Siden den gang har det vært flere skjær i sjøen for Manx-missilet.

I fjorårets utgave av Tour de France krasjet han ut av rittet. I årets utgave av Tour de France var det tydelig at noe var galt da Cavendish ikke klarte tidsfristen på den ellevte etappen.

12. plassen i Prudential RideLondon-Surrey Classic er hans eneste konkurranse siden Tour de France. Cavendish skulle etter planen vært ett av trekkplasterne til Arctic Race i august, men måtte melde forfall grunnet helseproblemene. De har 33-åringen nå fått svar på.

Cavendish har én seier denne sesongen. Den kom i sesongåpningen i Dubai i februar i.