Jimmie Åkesson i radiointervju: – Skitkanal!

Da svensk P3 gjorde morgenintervju med Sverigedemokraternas leder Jimmie Åkesson, ga han klar beskjed om at han vil legge ned kanalen. – En skitkanal, sa han.

«VENSTRELIBERAL SMØRJE»: Jimmie Åkesson la ikke fingrene mellom da han var gjest hos svensk P3 onsdag morgen. Foto: Henrik Montgomery / TT / NTB Scanpix
«VENSTRELIBERAL SMØRJE»: Jimmie Åkesson la ikke fingrene mellom da han var gjest hos svensk P3 onsdag morgen. Foto: Henrik Montgomery / TT / NTB Scanpix

Åkesson var gjest hos P3, som er del av Sveriges Radio, onsdag morgen. Da programlederne fortalte at de snart skulle spille av et satireinnslag om SD-lederen – slik de også har gjort med de andre partilederne – fyrte Åkesson løs.

– Det var omtrent det jeg hadde forventet meg av denne skitkanalen jeg nå er med i, sier han på direkten ifølge Expressen.

Uttalelsen kommer etter at han får spørsmål om hva han synes om et satireinnslag som ble spilt før intervjuet startet.

Åkesson forteller at han stiller opp i morgenprogrammet fordi han «vet at han må», men at han aller helst skulle ha sluppet.

– Hadde jeg vært sjef her, hadde jeg lagt ned P3 med det samme. Jeg synes det er en venstreliberal smørje, slår Åkesson fast.

Hør klippet på SVTs nettsider.

P3 er en av Sveriges Radios kanaler og driver ifølge egen nettside med «ung public service» med samfunnsjournalistikk, populærkultur, humor og ny musikk er bærende elementer.

Sverigedemokraterna har lenge vært kritiske til de etablerte mediene, og allmennkringkasterne spesielt, men har ikke tidligere vært like kraftige i sine angrep – i hvert fall ikke på partiledernivå.

(©NTB/TV 2)