Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det savnede flyet ble funnet omtrent 17 kilometer øst for Glomfjord i Nordland natt til onsdag.

Operasjonsleder Fred Leirvik i Nordland politidistrikt opplyser at det er to menn bosatt i Nordland som har omkommet. De to er i 30- og 50-årene.

– Det var familien til en av de omkomne som meldte flyet savnet. Da kontaktet vi HRS, som trykket på den store knappen og fikk ut flere flyenheter, sier Leirvik til TV 2.

Sjøflyet ble meldt savnet klokka 22.12 tirsdag kveld etter at det dro ut på reinleting ved Saltfjellet samme morgen.

Leteaksjon

HRS satte umiddelbart i gang en leteaksjon og fikk bistand av to F-16 jagerfly, et Sea King-helikopter fra Bodø, et ambulansehelikopter fra Brønnøysund og to militære Bell-helikopter fra Bardufoss.

– Klokka 0.54 meldte F-16 at de hadde gjort en observasjon på bakken, om lag 17 kilometer øst av Glomfjord. Ambulansehelikopteret ble sendt inn for å undersøke, og 20 minutter senere ble det fastslått at det dreide seg om et havari uten overlevende, skriver HRS i en pressemelding.

Holder vakthold

Leirvik sier havaristedet er et øde landskap rett nord for Svartisen. De pårørende er varslet om funnet.

På grunn av ulykkesstedets beliggenhet er det nødvendig å få helikopterstøtte for å fly inn mannskapene.

– Det er blitt fløyet inn politimannskaper som har holdt vakt i natt. Det flys inn kriminalteknikere og mannskap fra Statens havarikommisjon på morgenkvisten, sier Leirvik.

Han opplyser videre at arbeidet vil pågå gjennom hele dagen, og muligens også torsdag.

– Det er et omfattende arbeid som vil bli satt i gang på morgenkvisten, legger operasjonslederen til.

Stort søkeområde

Like før flyet ble funnet forklarte vaktleder Frode Iversen i Hovedredningssentralen Nord-Norge til NTB at slike mikrofly ikke er pliktige til å melde flygeplan. Derfor var det uvisst hvor sjøflyet befant seg, og det ble iverksatt søk i området mellom Meløy i vest, til Saltfjellet i øst og Svartisen-området i sør.

Iversen sa de antok at flyet hadde fløyet lavt ettersom de var på leting etter rein.

Leirvik kan ikke si noe om årsaken til ulykken eller hendelsesforløpet, om det har krasjet i fjellet eller styrtet av andre grunner.

Flyet tok av fra Markvatnet nær Ørnes tirsdag morgen. Den siste observasjon av flyet ser ut til å ha vært gjort i 14-tiden, meldte HRS.

NTB/TV 2