ENKELT UTTAK: Lars Lagerbäck sier han ikke hadde de store utfordringene med å plukke ut de 23 spillerne til troppen.
ENKELT UTTAK: Lars Lagerbäck sier han ikke hadde de store utfordringene med å plukke ut de 23 spillerne til troppen. Foto: Pedersen, Terje

Her er Lagerbäcks utvalgte til Norges første Nations League-kamper

Erling Braut Haaland ble tatt ut i U21-troppen for aller første gang. Se hele troppen til A-laget her.

Tirsdag presenterte Lars Lagerbäck som ventet en tropp uten de store overraskelsene til de første Nations League-kampene mot Kypros og Bulgaria.

– Det var relativt enkelt å ta ut denne 23-mannstroppen, sa Lagerbäck.

Se hele troppen nederst på siden!

– Den mest spennende vi har

Erling Braut Haaland (18) har tatt Eliteserien med storm og ungguttens kandidatur til en landslagsplass er blitt lansert, men man må nok vente litt til. Kraftspissen ble tatt ut i Leif Gunnar Smeruds U21-tropp til kampen mot Aserbajdsjan. Det er første gang Haaland tas ut i U21-troppen.

– Han har vært god lenge og hadde nok blitt tatt ut før om vi ikke hadde et G19-lag også, sa Smerud på pressekonferansen.

Lagerbäck har valgt å fortsette å stole på den solide spisskvartetten Tarik Elyounoussi, Bjørn Maars Johnsen, Joshua King, Alexander Sørloth. Derfor er det ikke plass til å eksperimentere med Haaland helt ennå.

– Jeg har selvsagt sett flere av Moldes kamper. Det er en lovende spiller. Jeg vet ikke om jeg har sagt det, men jeg har en kompis som for noen år siden definerte talent som en spiller som enda ikke hadde lyktes. Det gjelder ikke ham, for han har lykkes på dette nivået. Men det er vanskelig å si. Akkurat nå er han ikke i troppen, men det er jo en spiller som er interessant. Nå skal han debutere på U21 til å begynne med, så får vi se hvordan han spiller i høst før han flytter utenlands.

Landslagssjefen var ikke i tvil om at kvartetten han tok ut er den riktige.

– Jeg mener disse fire er de klart beste alternativene for landslaget i dag, sier han.

TV 2s Jesper Mathisen mener det er helt riktig å utelate Haaland fra troppen all den tid spissene til Lagerbäck har levert som de har gjort.

– Jeg er helt sikker på at Lagerbäck og Per Joar Hansen følger Haaland nøye, og hvis han blir enda mer stabil på sitt beste nivå er han fort inne i en av troppene senere dette året om noen av de andre på topp blir skadet, får en formdupp, ikke spiller i sine klubblag eller leverer dårlig i de kampene som kommer nå, sier Mathisen.

– Haaland er den mest spennende spissen vi har i norsk fotball for øyeblikket, og han kommer til å få en stor karriere både ute i Europa med klubblag, men også med flagget på brystet etterhvert.

Dæhli utelatt

Mats Møller Dæhli var med i den forrige troppen, men navnet til den tekniske midtbanespilleren stod ikke på listen til Lagerbäck denne gangen.

– Vi har bedømt at disse midtbanespillerne (de som er tatt ut journ.anm) er de som har de beste forutsetningene. Den som har spilt seg inn sist er Iver, som gjorde det veldig bra på vårsamlingene han var med på. Han var for eksempel vår beste spiller da vi møtte Island, sa Lagerbäck.

– Vi har tre stykker som ikke har maksimalt med spilletid (på midten), der er Stefan, Martin Ødegaard og Iver som sliter med spilletid i sesongstarten. Men det de har prestert tidligere og at jeg vet de kan, det gjør at de skal være med på laget.

Også Vegard Eggen Hedenstad og Ghayas Zahid, som begge var erstattere i forrige tropp, er heller ikke med. Det samme gjelder for Jo Inge Berget, Ola Kamara og Haitam Aleesami.

Troppen:

Keepere: Rune Almenning Jarstein, Sten Grytebust, Ørjan Nyland​

Forsvarsspillere: Kristoffer Ajer, Omar Elabdellaoui, Martin Linnes, Birger Meling, Håvard Nordtveit, Tore Reginiussen, Sigurd Rosted, Jonas Svensson​

Midtbanespillere: Sander Berge, Mohamed Elyounoussi, Iver Fossum, Markus Henriksen, Stefan Johansen, Fredrik Midtsjø, Ole Selnæs, Martin Ødegaard​

Angrepsspillere: Tarik Elyounoussi, Bjørn Maars Johnsen, Joshua King, Alexander Sørloth