Sommerværet vil besøke hele landet i løpet av fredagen. Meteorologen melder om sol og sommertemperatur på opp mot 20 grader inn mot helga.
Sommerværet vil besøke hele landet i løpet av fredagen. Meteorologen melder om sol og sommertemperatur på opp mot 20 grader inn mot helga. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Hele Norge får sommervarme

Hele landet vil få sol og sommertemperaturer på opp mot 20 grader på fredagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Men før sol blir det regn!

Et lavtrykk som kommer fra Vestlandet vil føre til regnvær i hele landet i løpet av onsdag og torsdag.

– Været de neste dagene vil være litt vekslende. Det vil starte med nedbør som kommer inn fra Vestlandet, som igjen vil spre seg utover resten av landet i løpet av torsdagen, sier Olav Krogsæter, meteorolog ved StormGeo.

Ifølge meteorologen vil det komme rundt 20-30 mm regn på Vestlandet på onsdag.

– Etter at regnet har spredt seg til resten av landet, vil det også klarne opp på Vestlandet, både på torsdag og fredag, sier Krogsæter.

Og at det klarner opp etter regnværet, gjør at de mest badelystne kan ta på seg badebuksa igjen. Flere steder i landet vil det være opp mot 20 grader på fredagen.

– På fredag vil det være fint vær fra Trøndelag og sørover, og det vil bli 20 grader i deler av Sør-Norge. I Nord-Norge derimot, vil dagen starte med regn, men også her vil det bli gradvis sol utover dagen, sier Olav Krogsæter, meteorolog ved Storm Geo.

Best i Nord-Norge

– Totalt sett så vil det være Veranger i Finnmark som vil få minst regnbyger. Her vil temperaturene komme opp på rundt 20 varmegrader på torsdagen, sier Krogsæter.

Selv om Nord-Norge kan skilte med det beste været, blir landsdelen nødt til å se at de også får de laveste temperaturene.

– Det er en relativ mild luft i hele landet, men på noen steder i Nord-Norge vil temperaturen synke ned til rundt 12 grader, forteller Krogsæter.

Ser vi bort fra at enkelte steder i Nord-Norge får de laveste temperaturene, er det ifølge meteorologen Vestlandet som blir vær-taperen.

– Det vil være Vestlandet som blir vær-taperen de neste dagene. Her vil det være mest nedbør i landet, forteller meteorologen.

Forrige helg ble det meldt om snøvær flere steder på fjellet, blant annet kom det fem centimeter med snø på Sognefjellet. Frykter du det hvite underlaget kan du ta det helt med ro.

– Det er for mildt til at det vil begynne å snø ennå. Den snøen som kom i fjellet i helga vil nok smelte bort i løpet av de neste dagene, sier Krogsæter.