Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag formiddag ble en spillturnering i på et kjøpesenter i Jacksonville i Florida, åsted for nok en masseskyting i USA.

To personer ble skutt og drept, og 11 personer skadet, da en 24 år gammel mann åpnet ild inne på kjøpesenteret.

De to drepte identifiseres i flere amerikanske medier, deriblant hos nyhetsbyrået Reuters, som Taylor Robertson (27) og Elijah Clayton (22).

Den mistenkte gjerningsmannen er identifisert av politiet som 24 år gamle David Katz. Han tok livet av seg etter skytingen.

Politiet har enda ikke bekreftet identiteten til de to drepte, men navnene sirkulerer i sosiale medier.

Familiefar

Skytedramaet oppsto under en større spillturnering for det amerikanske fotballspillet Madden 19. Denne helgen startet den første av fire kvalifiseringsrunder i GHLF Game Bar i Jacksonville, ifølge EA Sports.

27 år gamle Robertson fra West Virginia i USA. var en kjent skikkelse gaming-miljøet, ifølge lokalavisen Metro News i West Virginia. Han etterlater seg kone og en sønn.

På sin Twitter-profil en knapp uke før turneringen, skrev Robertson at han gledet seg til å konkurrere i Jacksonville.

En venn av Robertson skriver på Twitter at 27-åringen konkurrerte i e-sport for å forsørge familien økonomisk.

«Han snakket alltid om kona og babyen, og hvordan han ville ha pengene for å bedre livene deres. Jeg er så sint nå», skriver Eric Ray.

Venner i sorg

22 år gamle Elijah «Eli» Clayton fra California var også kjent i e-sportmiljøet, ifølge EA Sports. Ifølge Los Angeles Times var han også en erfaren amerikansk fotballspiller.

En venn av Clayton skriver på Twitter at han har mottatt dødsbudskapet med stor sorg.

«En av mine beste venner i livet. Jeg snakket med deg nesten hver dag de siste fem årene. Du var en av de snilleste og mest ekte menneskene jeg har møtt. Jeg elsker deg som en bror. Jeg kommer til å savne å høre deg le hver dag, og se det ekte smilet ditt», skriver han.

– Tapte spill

Politiet i Jacksonville har ikke uttalt seg om 24-årige Katz' mulige motiv for skytingen. Vitner har imidlertid fortalt at den mistenkte gjerningsmannen tapte et spill i turneringen i forkant av skytingen.

– Skyteren angrep målrettet noen få personer, før han skjøt mot minst fem andre. Jeg var vitne til at han drepte to eller tre personer, sier Steven Javaruski, som deltok i turneringen, til Los Angeles Times.

Gaming-miljøet har reagert med sjokk og sinne etter masseskytingen. Flere har nok en gang tatt til orde for strengere våpenkontroll i USA. Også flere amerikanske politikere har reagert.

– Politikere som kun tilbyr tanker og bønn, handler feigt. Det er på tide at vi krever mer, skriver demokraten Ted Deutch, medlem i Representantenes hus i USA, på Twitter.