LETEAKSJON: Store styrker leter i kveld etter en dement kvinne. For en av de frivillige ble kvelden lite hyggelig. Foto: Knut Torgersruud jr. /TV 2.
LETEAKSJON: Store styrker leter i kveld etter en dement kvinne. For en av de frivillige ble kvelden lite hyggelig. Foto: Knut Torgersruud jr. /TV 2.

Lette etter dement kvinne – drapstruet av mann i skogen

EIKSMARKA, BÆRUM (TV 2): En mann er pågrepet etter at han truet en frivillig fra Norsk Folkehjelp med å drepe vedkommende under en stor leteaksjon etter en dement kvinne i Bærum. Kvinnen kom til rette mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 79 år gammel kvinne som var savnet i Bærum søndag, kom mandag morgen til rette i Oslo sentrum.

– En ansatt på et hotell reagerte på atferden hennes, da hun var svært forvirret, og tok vare på henne, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Rune Hekkelstrand, til TV 2.

Politiet vet ikke sikkert hvordan kvinnen kom seg fra Bærum til Oslo, men utelukker ikke at hun kan ha tatt t-banen.

Leteaksjonen etter kvinnen er dermed avsluttet. Søndag kveld fikk mannskapene som lette etter kvinnen imidlertid en ubehagelig opplevelse.

Hendelsen fant sted i Eiksmarka i Bærum søndag kveld.

– Letemannskapene fra Norsk Folkehjelp møtte en mann i skogen som truet med å drepe dem. Vi bevæpnet oss på bakgrunn av dette og pågrep mannen ved Eiksveien. Vi gikk mot ham med hevet håndvåpen og la ham i bakken, sa innsatsleder Steinar Bjerke til TV 2s reporter på stedet søndag.

Pågrepet

Operasjonsleder i Oslo politidistrikt bekreftet også hendelsen

– Det var i forbindelse med letingen at letemannskapene tok kontakt med en beruset person. Vedkommende truet en person og sa han hadde kniv. Det har ikke blitt sett noen kniv, men mistenkte er pågrepet og blir kjørt til arresten.

Takker politiet

60 personer lette etter den 79 år gamle demente kvinne som forsvant fra Østernvann i Bærum i 12-tiden søndag.

I tillegg til mannskaper fra Norsk Folkehjelp, deltok også Røde Kors og Norske redningshunder i letingen.

Norsk Folkehjelp takker for politiets raske reaksjon etter den ubehagelige hendelsen.

– Vi er glade for at politiet reagerte lynraskt da den nokså dramatiske meldingen fra et av våre søkslag kom på sambandet. Ved siden av å finne den savnede er mannskapenes trygghet det viktigste, sier operativ leder for Norsk Folkehjelp, Harald Wisløff.