STYGG KRASJ: Tre fører måtte bryte i Belgia.
STYGG KRASJ: Tre fører måtte bryte i Belgia. Foto: Francois Lenoir

Dramatisk krasj i Belgias Grand Prix

Fernando Alonso var involvert i en dramatisk krasj da Belgias Grand Prix i Formel 1 startet søndag. Tre førere måtte bryte før løpet var ordentlig i gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var ikke kjørt mange meter da tyske Nico Hülkenberg i sin Renault kjørte inn i Alonsos McLaren, som i sin tur ble sendt gjennom lufta rett over førerhuset i Charles Leclercs Sauber-bil.

Det så svært dramatisk ut, men alle tre førere skal ha sluppet fra det uten betydelige skader. Deres biler fikk derimot så hard medfart i sammenstøtet at alle tre måtte bryte.

Også andre biler ble berørt av kollisjonen. Blant annet kjørte Daniel Ricciardo i Red Bull inn i Kimi Räikkönens Ferrari. Tross betydelige skader på bilen kunne Ricciardo være med da løpet ble startet om igjen.

Hülkenberg måtte starte bakerst i feltet som straff for å ha overskredet grensen for bytte av motordeler, og det var i forsøket på å kjøre seg opp umiddelbart at han tok både Alonso (14. startposisjon) og Leclerc (12.) ut av løpet.

VM-leder Lewis Hamilton startet i pole position på Spa-banen, men den britiske Mercedes-stjernen greide ikke å holde unna for Sebastian Vettel. Tyskeren tok kjapt over ledelsen og hadde ingen problemer med å holde på den resten av løpet.

Hamilton måtte nøye seg med å være nest best i Belgia. Deretter fulgte nederlandske Max Verstappen (Red Bull) på tredjeplass.

Det var Vettels 52. triumf i Formel 1-sammenheng. Med søndagens seier reduserte Ferrari-føreren avstanden opp til Hamilton fra 24 til 17 poeng. Åtte VM-runder gjenstår av F1-sesongen.

– Jeg hadde en fantastisk start, og jeg vet ikke om Lewis så meg da han presset meg mot venstre. I fjor kom jeg til kort, men i år var det omvendt. Så fort jeg var i føringen, ble jeg rolig. Jeg hadde en god restart etter at sikkerhetsbilen var på banen, og det var ganske komfortabelt etter det, sier Vettel.