BYTTET INN: Martin Ødegaard fikk sin debut for Vitesse mot AZ Alkmaar.
BYTTET INN: Martin Ødegaard fikk sin debut for Vitesse mot AZ Alkmaar. Foto: Robin Van Lonkhuijsen/anp/afp

Ødegaard anonym i Vitesse-innhopp

Martin Ødegaard (19) ble byttet inn på tampen mot «norske» AZ Alkmaar.

Vitesse - AZ Alkmaar 0-0

Martin Ødegaard ble klar for Vitesse på lån resten av sesongen, og den norske 19-åringen startet som ventet på benken mot AZ Alkmaar søndag ettermiddag.

Et kvarter før slutt ble Ødegaard med nummer 18 på ryggen byttet inn for midtbaneankeret Matus Bero, men han klarte ikke å sette sitt preg på en sjansefattig kamp uten mål i Alkmaar.

– Det var greit å komme i gang. Kampen var litt sånn vanskelig å komme inn i med lange baller og mye frem og tilbake på slutten der. Det var vanskelig å komme særlig kontakt med ball, men så sagt godt å komme i gang, sier Ødegaard til TV 2.

Ødegaard som nummer ti

Den tidligere Strømsgodset-spilleren kom inn i tier-rollen.

– Jeg tror det er der jeg kommer til å spille, sier Ødegaard, som ikke ønsker å ytre noe klart mål når det kommer til scoringer og assist denne sesongen.

– Tall og alt det der er ikke så viktig. Det er mye som ligger bak tallene, så man skal ikke se seg helt blind på det. Men jeg ønsker selvfølgelig å bidra, skape sjanser og mål og bidra vil at vi vinner kampen. Om det betyr mål og målgivende, så er det bra, sier han.

Det var vertene med Jonas Svensson og Fredrik Midstjø fra start som var det førende laget i førsteomgang, men Vitesse kom bedre med etter pause.

Ny Thorsby-soring

AZ kastet innpå Bjørn Maars Johnsen med en halv omgang igjen å spille, uten at han klarte å sette Vitesse-målvakt Eduardo på de store prøvene.

Med 0-0 går AZ Alkmaar opp på andreplass med sju poeng etter tre serierunder i den nederlandske toppdivisjonen. Vitesse er nummer seks med fem poeng etter like mange kamper. PSV topper med full pott.

Morten Thorsby var tilbake på laget til Heerenveen etter å ha sonet rødt kort og scoret 1-4-reduseringen på Feyenoord, som vant 4-2. Nicolai Næss satt på benken hele kampen for Heerenveen.

Venlo med Martin Samuelsen fra start spilte 1-1 borte mot Utrecht. Nordmannen ble byttet ut etter 65 minutters spill.