Trondheim  20180826.
(tv) og  i eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Strømsgodset på Lerkendal Stadion.
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Trondheim 20180826. (tv) og i eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Strømsgodset på Lerkendal Stadion. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto: Wold, Ole Martin

Helland forlot banen i tårer etter ny skade

Problemene tar ikke slutt for Rosenborg-profilen.

De siste sesongene har vært et eneste langt skademareritt for Pål André Helland. Og da han innså at han nok en gang måtte forlate banen halvveis ut i førsteomgangen mot Strømsgodset presset tårene seg på.

28-åringen fikk trøst fra flere lagkamerater og Rosenborgs støtteapparat før han gikk i garderoben med hodet dypt begravet i sin egen drakt.

– Slike ting blir man bare lei seg av å se. Det er en fyr som elsker å spille fotball, som har jobbet knallhardt og hatt en fin karriere i norsk fotball. Det at han nå skal slite som han gjør, det finnes ikke noe verre for en fotballspiller, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen i FotballXtra-studio.

Da TV 2 møtte Helland på vei inn i heisen på Lerkendal var det en særdeles nedbrutt spiller som meldte at han var «ute resten av sesongen».

Ifølge sportslig leder Stig Inge Bjørnebye var nok de sagt mest i affekt, etter nok en negativ opplevelse.

– Det er vanlig å vente litt før man gjøre en utredning med tanke på omfang. Men han er sikkert skuffet. Han har opplevd dette før, nå har det skjedd igjen. Så må vi vente til i morgen før vi konkluderer, det må også han gjøre, sier Bjørnebye til TV 2.

Nå blir Rosenborgs oppgave først og fremst å ta vare på en spiller som aldri virker å bli helt fri for skadeproblemene sine.

– Det er en muskelskade. Han startet kampen i dag og fikk den underveis, så sånn sett er det en ny skade. Det har vært et mønster for Pål at han vært utsatt for den typen skader. Det er et vedvarende problem som vi gjør alt vi kan for å hjelpe ham med, forteller Bjørnebye.