Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Alle bilene sto på sommerdekk, men snøen i vegbanen smeltet heldigvis fort utover dagen. Gjestene synes snøen er fascinerende, og det blir jo ganske flott i fjellet når det kommer et hvitt dryss, sier driveren av Sognefjellshytta, Råmund Mundhjeld, til TV 2.

Sognefjellshytta i Jotunheimen ligger 1400 meter over havet. Klokken åtte i morges hadde det falt cirka fem centimeter snø.

– Det er ikke helt unormalt at det første snøfallet kommer allerede i august, forteller Mundhjeld, som har vært daglig leder ved hytta i 18 år.

Det bekreftes av vakthavende meteorolog Ina Ynnesdal i Storm Geo.

– Snø så tidlig på sesongen er ikke helt uforventet. Det skjer fordi Jotunheimen ligger utsatt til for varm luft fra sør og kald luft fra nord. Når de rette luftmassene kommer inn, kan det komme snø i høyden, sier hun.

Mye nedbør

Men det er heldigvis ikke meldt om store snømengder, verken i høyden eller i lavlandet, den kommende uken. Imidlertid er det enkelte landsdeler som må belage seg på mye nedbør i form av regn.

– Mandag kan det komme mellom 20 og 30 millimeter nedbør i Agder-fylkene og i Telemark. Det er forholdsvis mye nedbør til disse stedene å være, sier meteorolog Ynnesdal.

Mandag er det ventet lavtrykksaktivitet, og det vil komme nedbør inn fra vest.

– Det kjølige været vi har hatt de siste dagene vil ta slutt. Mandag får vi et lavtrykk over Sør-Norge. Trolig betyr det grått vær, og det kan komme én og annen byge, sier Ynnesdal.

Fin tirsdag

Tidlig i uka er det Nord-Norge som får best vær. Bortsett fra én og annen regnskur i Øst-Finnmark, blir det trolig fint i hele landsdelen. Aller finest er det ventet å bli i Bodø.

– På tirsdag blir det noe variabelt vær. Lavtrykket vil da ligge nær Stockholm, og det vil gjøre av nedbøren dras østover. Det betyr at vi får bedre vær i Sør-Norge, sier meteorologen.

Med unntak av noe nedbør i Trøndelag, vil det stort sett bli opphold i hele landet på tirsdag. Onsdag ventes det også behagelige temperaturer, særlig i Nordland, opplyser Ynnesdal.