STORE ØDELEGGELSER: Rundt én million mennesker har søkt tilflukt i provisoriske leire etter at flommen i India har rasert minst 50.000 bolighus.
STORE ØDELEGGELSER: Rundt én million mennesker har søkt tilflukt i provisoriske leire etter at flommen i India har rasert minst 50.000 bolighus. Foto: AP Photo/Aijaz Rahi

Tallet på omkomne stiger etter flom i India

Minst 445 mennesker har omkommet i en flom i den indiske delstaten Kerala, opplyser myndighetene i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Redningsmannskaper vasset forrige søndag inn i oversvømte landsbyer i delstaten Kerala på leting etter overlevende som i dagevis hadde vært uten mat og drikke.

Vannstanden har de siste dagene sunket, og søndag fant redningsmannskapene ytterligere 28 omkomne.

Det er monsuntid i Kerala, som ligger helt sørvest i India. Men årets monsun har ført med seg rekordstore nedbørsmengder.

Delstatsmyndighetene sier flommen er den verste på nesten hundre år. I Idukki, et kupert skogsområde i det sentrale Kerala, har det siden juni falt 3210 millimeter regn, altså over 3,2 meter.​

Mange landsbyer er feid bort av vannmassene. Minst 50.000 bolighus skal være tatt av flommen, og rundt én million mennesker har søkt tilflukt i over 3.000 provisoriske leire.

Flomvannet har også ødelagt 10.000 kilometer med veier i Kerala, og elektrisitetsforsyningen er brutt i store deler av delstaten.

De som vender hjem advares mot at det fins giftige slanger i flomvannet og i hus som har vært oversvømt, og myndighetene sender nå rundt team av eksperter for å hjelpe til med å fjerne dem.

(©NTB)