GUL JUBEL: Martin Bjørnbak (t.h.) og Vegard Moberg feirer Bodø/Glimts 2-1-scoringen mot Tromsø.
GUL JUBEL: Martin Bjørnbak (t.h.) og Vegard Moberg feirer Bodø/Glimts 2-1-scoringen mot Tromsø. Foto: Bertinussen, Rune Stoltz

Glimt-kapteinen snudde «Slaget om Nord-Norge»

– Det var frispark, men det driter jeg i, sier Martin Bjørnbak etter at han senket Tromsø.

Tromsø-Bodø/Glimt 1-2

Møtene mellom Tromsø og Bodø/Glimt er alltid en kamp om nordnorsk ære, men gjestene fra Bodø følte seg nok litt ekstra lettet etter å ha kjempet inn tre poeng på Alfheim.

Kaptein Martin Bjørnbaks 2-1-scoring betyr nemlig syv poengs ned til Lillestrøm på playoff-plass, en luke som kan bli helt avgjørende når man går inn mot siste tredjedel av sesongen.

Men avgjørelsen kom ikke helt uten kontroverser. Like før han satte ballen i mål, dro Bjørnbak nemlig Tromsøs Lasse Nilsen i bakken. Dermed kunne han trille inn 2-1 i ro og mak.

– Det er utrolig at de (dommerne) ikke ser det, sier Nilsen til Eurosport om den omdiskuterte situasjonen.

– Det var frispark, men det driter jeg i. Vi vant 2-1, det er det som teller, sier Bjørnbak selv.

Det var på ingen måte gitt at det skulle ende med Glimt-jubel, for det var Tromsø som kunne strekke hendene i været først. Kent-Are Antonsen viste frem skuddfoten da han på ypperlig vis curlet inn 1-0 fra distanse ti minutter ut i 2. omgang.

Scoringen viste seg imidlertid å være akkurat den vitamininnsprøytningen Bodø/Glimt trengte. Det tok ikke lang tid før de fikk en corner som landet på hodet til Ulrik Saltnes - han takket og styrte inn utligningen.

Etter 2-1-scoringen til Bjørnbak hadde Tromsø, med Gjermund Åsen i spissen, flere gode muligheter til å utligne, men det ville seg ikke for vertene. Dermed har Tromsø og Glimt hver sin seier i «Slagene om Nord-Norge 2018». «Gutan» har for øvrig en stygg rekke på fem strake tap.