Her bommer stavhopperen på matten - gikk rett i bakken fra fem meter

Det ble en dramatisk stavhoppkonkurransen i det svenske mesterskapet da en av medaljekandidatene måtte fraktes bort på båre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stavhopper Filip Gyllensten hadde allerede kommet seg greit over 5,01, og skulle gjøre sitt andre forsøk på 5,11, da ulykken var ute.

Sterke vindkast på Ekängens Idrottsplats gjorde det vanskelig å kontrollere hoppene i det svenske mesterskapet. Gyllensten gikk til værs, og kom seg over hinderet, men hadde allerede begynt å havne helt ut av kurs. I stedet for å lande trygt på matten, dro han med seg listen og gikk rett i bakken.

Se video øverst i saken! (Bilder med tillatelse fra SVT)

Et sjokkert publikum kunne bare se på mens Gyllensten vred seg i smerte. 26-åringen ble etter hvert fraktet bort på båre og videre til sykehus. Ifølge rapportene i Sverige har han pådratt seg et brudd i hoften og vil være ute av konkurranse i lang tid.

​– Det er aldri morsomt, virkelig ikke. Disse mattene er helt ubrukelige, de er altfor små. De er for smale og korte. Dette skal ikke kunne skje, sier treningskompis Melker Svärd Jacobsson til SVT Sport.

Arrangøren mener at mattene var av reglementær størrelse, men valgte likevel å utvide dem i kjølvannet av kritikken.

Svärd Jacobsson vant konkurransen fredag etter et hopp på 5,21, mens Gyllensten endte på fjerdeplass. Svenskenes stavhopp-stjerne Armand Duplantis deltok ikke.