UTESTENGT: Jibril Rajoub.
UTESTENGT: Jibril Rajoub. Foto: Jack Guez

Palestinas fotballpresident utestengt for Messi-hets

FIFA utestengte fredag Palestinas fotballpresident Jibril Rajoub fra fotballen i ett år fordi han i juni oppfordret muslimer til å brenne Lionel Messi-drakter.

Rajoub uttalte seg da Argentinas landslag planla å spille bortekamp mot Israel i oppkjøringen til VM-sluttspillet. På en pressekonferanse kom han med uttalelser FIFAs disiplinærkomité fordømmer som «oppfordring til hat og vold».

– Lionel Messi har et titall millioner fans i arabiske og muslimske land. Vi ber alle om å brenne draktene som bærer Messis navn og plakater med bilde av ham, sa Rajoub.

Argentina trakk seg fra kampen i Israel, og viste til at spillerne følte seg rystet og krenket etter å ha sett bilder av argentinske landslagsdrakter tilsølt med maling som skulle forestille blod.

FIFA-straffen er den mildeste tillatte i en sak som omhandler oppfordring til hat og vold, men den innebærer at Rajoub i ett år med virkning fra fredag ikke får være til stede på kamper eller møte mediene på eller i tilknytning til arenaer på kampdager.

Rajoub, som også er leder av Palestinas OL-komité, ble også ilagt en bot på 20.000 sveitserfranc (170.000 kroner).

Utelukkelsen omfatter blant annet neste års asiamesterskap i De forente arabiske emirater, og trolig også starten på VM-kvalifiseringen.

Tross utelukkelsen får Rajoub lov til å fungere som Palestinas fotballpresident og delta i FIFA-møter.

(©NTB)