Mann (57) pågrepet etter blotting i Stavanger

En 57 år gammel mann er pågrepet for blotting utenfor en barnehage i Stavanger.

Torsdag formiddag fikk politiet melding om en mann som blottet seg utenfor en barnehage i Stavanger.

Mannen skal ha tatt bilde av barna, og kom også tilbake til barnehagen senere på dagen.

Fredag formiddag er mannen pågrepet og satt i arrest.

– Det var noen vitner som fulgte etter ham og ga oss en god beskrivelse av mannen og hvilken retning han gikk, sier operasjonsleder Nikolai Austerheim til TV 2.

Mannen ble pågrepet i nærheten av barnehagen hendelsen fant sted.

Buksene nede

Operasjonsleder i politiet, Olaug Bjørnsen, sa torsdag til TV 2 at de fikk melding om hendelsen like før klokken 10.

– Barnehagen ringte og fortalte at det var en mann som hadde stått utenfor barnehagen med buksene nede og blottet seg, sa Bjørnsen.

Da politiet ankom stedet var mannen forsvunnet i retning sentrum.

Like før klokken ett ringte barnehagen tilbake til politiet, etter å ha observert mannen på nytt. Siden da har politiet vært på stedet, men vedkommende var fortsatt ikke pågrepet.

Tok bilder av barna

Stavanger Aftenblad har fått tak i en e-post sendt fra barnehagen til foreldrene. Der står det at personalet oppdaget en mann som beveget seg langs gjerdet og porten. Mannen skal også ha tatt bilder av noen av barna, skriver avisen.

«Mannen ble skremt da han ble oppdaget, og syklet fort videre. Det er lite sannsynlig at noen barn har fått med seg det som skjedde i buskene, men vi velger å informere dere om dette slik at dere som foreldre vet hva som har skjedd, dersom noen av barna mot formodning har fått med seg noe av hendelsen», står det videre i e-posten, ifølge Stavanger Aftenblad.