To menn pågrepet – kjørte på politiet

To menn i Skien er pågrepet etter at den ene kjørte på et par tjenestemenn, mens den andre kom med grove trusler mot navngitte tjenestemenn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hendelsen skjedde i forbindelse med en kontroll av flere menn i Skien.

– Det var en patrulje som skulle ta kontroll på noen crossere, og de forsøkte å unndra seg kontrollen. Den ene ble stoppet, og klarte da å kjøre på et par av tjenestemennene, sier operasjonsleder André Kråkenes i Sør-Øst politidistrikt til TV 2 tidlig fredag morgen.

Politimennene kom fra det med noen skrubbsår og ødelagte uniformer. En mann i 40-årene ble pågrepet for påkjørselen.

Flere crossere forsvant fra stedet da politiet kom, men det er uklart hvor mange det er snakk om. Politiet har jobbet med saken utover natta og gjennomført ransakelse på bopel hos de pågrepne. I den forbindelse har politiet gjort beslag av narkotika, to stjålne crossere og et våpen.

– Det er snakk om en bra mengde narkotika og et våpen med fulladet magasin, som riktignok var adskilt fra våpenet, sier Kråkenes.

Mens ransakingen har pågått utover natten, har en annen mann i 20-årene ringt inn til politiet og kommet med grove trusler mot navngitte tjenestemenn. Han er også pågrepet av politiet.

– Det er vanskelig å si om han var til stede under den første hendelsen ettersom alle hadde på seg hjelm, men vi antar at han var det, sier Kråkenes.

Begge de pågrepne mennene er kjenninger av politiet.