Grillet kveite, poteter og løk

Wenche besøkte kjøkkensjef Emil Thorsvik ved Strand restaurant i Bærum,

Wenche besøkte Strand restaurant i Bærum. Der bød kjøkkensjef Emil Thorsvik på grillet kveite, poteter og løk.

Slik gjør du:

Beregn 150-200 g kveite filet pr person.

Kok ferske poteter knapt møre med skallet på. Hell av kokevannet og damp godt.

Skjær løk med skallet på i skiver (ikke for tynne skiver, da faller den fra hverandre)

Lag olje med ramsløk eller urter. Ramsløk/urter og litt olivenolje kjøres til en glatt puré i en blender eller bruk en stavmikser. Varm opp til ca 60 grader, til pureen får en frisk grønnfarge. Har du ikke ramsløk, erstatt med persille og gressløk.

Varm kullene på grillen til de er hvite og glødende. Grill dampede poteter penslet med solsikkeolje og løk i tykke skiver penslet med olje.

Pensle den ene siden av kveita og legg med den penslede siden ned på grillristen (legg eventuelt på et ark ala folie for lettere å løfte den grillede fisken av grillen).

Server med mormor-dressing:

Smak til kefir med ramsløkolje eller persille/gressløkolje eller med friske urter, litt sitron og noen sukkerkorn.