ABU BAKR AL-BAGHDADI: Flere ganger de siste årene har det blitt rapportert at Baghdadi er drept eller såret, men irakiske sikkerhetsmyndigheter sa i mai at de fremdeles mener han er i live.
ABU BAKR AL-BAGHDADI: Flere ganger de siste årene har det blitt rapportert at Baghdadi er drept eller såret, men irakiske sikkerhetsmyndigheter sa i mai at de fremdeles mener han er i live. Foto: -/AFP

Reuters: IS-leder oppfordrer til hellig krig i nytt opptak

Et opptak av det som angivelig skal være IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi er lagt ut på nett. I opptaket oppfordres det til jihad.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Opptaket er lagt ut av den IS-tilknyttede mediegruppa al-Furqan, melder nyhetsbyrået Reuters.

I opptaket oppfordrer han til fortsatt jihad.

– For de hellige krigerne er ikke seieren eller nederlaget avhengig av at en by blir tatt eller at noen har luftherredømme, interkontinentale missiler eller smarte bomber, sier Baghdadi.

Opptaket, som offentliggjøres i forbindelse med muslimenes id-feiring, er første gang IS-lederen gir lyd fra seg siden et 46 minutter langt opptak ble offentliggjort av al-Farquan i september i fjor.

Flere ganger de siste årene har det blitt rapportert at Baghdadi er drept eller såret, men irakiske sikkerhetsmyndigheter sa i mai at de fremdeles mener han er i live, og at han oppholder seg i Syria ved grensen til Irak.

IS har den siste tiden tapt mesteparten av territoriet sitt i Irak og Syria.

(©NTB)