VIDERE: Casper Ruud tok seg videre fra første kvalifiseringsrunde.
VIDERE: Casper Ruud tok seg videre fra første kvalifiseringsrunde. Foto: Daniel Bockwoldt

Ruud overlegen: – Fantastisk bra

Casper Ruud feide italienske Andrea Arnaboldi av banen i første kvalifiseringsrunde til US Open onsdag. Unggutten vant overlegent med 6-2 i begge sett.

Dermed er Ruud to kamper unna å være kvalifisert til sin tredje Grand Slam-turnering av fire mulige i år.

– Det er en av de beste kampene jeg har spilt på hardcourt denne sommeren. Det er ikke langt unna en av mine bedre kamper i år, sier 19-åringen til TV 2.

I både Australian Open og Roland-Garros fikk han spille to kamper i hovedrunden, men misset i sommerens Wimbledon-kvalifisering.

I neste runde skal Ruud opp mot australske Max Purcell, som er rangert som nummer 250 i verden. Med seier der vil han være klar for kvalifiseringsfinale.

– Jeg går inn med selvtillit til den kampen i og med at det var såpass bra i dag, forklarer Ruud.

Purcell er en spiller Ruud har spilt mot på juniornivå. Far og trener Christian Ruud advarer mot australierens serve, men roser sønnens seier over Arnaboldi.

– At han vinner såpass overbevisende, gir ham nok selvtillit. Han spiller veldig solid fra start til slutt, og har full kontroll i begge settene. Jeg er veldig fornøyd med det jeg så i dag, sier treneren til TV 2.

Knallstart

19-åringen fra Snarøya fikk en knallstart på hardcourten i New York. Han brøt umiddelbart Arnaboldis serve i første game. Ruud hadde marginene på sin side da hans andre bruddball spratt i nettet og rullet over.

Arnaboldi slet med å få taket på en lynkjapp Ruud. Nordmannen fikk lov til å bruke forehanden mye, og i tredje game brøt han igjen og føk opp i 3-0-ledelse.

Italieneren reduserte til 1-4 og 2-5, men var sjanseløs i et åpningssett som gikk fort unna (29 minutter). Ruud servet strålende og holdt et tempo 30 år gamle Arnaboldi ikke hang med på.

– Fantastisk bra tennis, sa Eurosport-kommentator Christer Francke.

Kontrollert

Neste sett åpnet som det første. Ruud gikk opp i 1-0 etter to bruddballer. Det lyste frustrasjon av Arnaboldi utover i settet. US Open er italienerens hovedmål hvert år, men mot Ruud ble det stopp allerede i 1. kvalifiseringsrunde.

Det hjalp Arnaboldi lite at han reduserte til både 1-2 og 2-3. Ruud holdt trykket oppe, vartet opp med flere imponerende slag og sikret avansementet. I nest siste game brøt Ruud motstanderens serve nok en gang.

Hardcourt er ikke Ruuds favorittunderlag, men onsdagens spill lover godt for fortsettelsen.

Spår snarlig topp 100

Ruud er rangert som nummer 143 i verden, mens Arnaboldi har 180.-plassen på ATP-rankingen. Francke mener det kun er et tidsspørsmål før Snarøya-gutten blir en topp 100-spiller.

– Hadde han hatt litt mer stang inn i år, kunne han kanskje vært det allerede. For meg ser det ut som han har et nivå og et tempo som er bra nok til det. Han er slitesterk, sa Francke til NTB rett i forkant av US Open-kvalifiseringen.

En av de store fordelene med å være rangert som en av verdens 100 beste tennisspillere, er at man slipper å måtte kvalifisere seg til Grand Slam-turneringene.

(©NTB/TV 2 Sporten)