VARSLER: Trond Giske gikk av som nestleder i Arbeiderpartiet etter flere varsler om seksuell trakassering.
VARSLER: Trond Giske gikk av som nestleder i Arbeiderpartiet etter flere varsler om seksuell trakassering. Foto: Bendiksby, Terje

Giske ikke invitert til AUFs landsmøte

Trond Giske blir ikke invitert til AUFs landsmøte, melder Dagbladet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Med det bakteppet vi har bak oss det siste året, så er det ikke naturlig at Trond Giske deltar på AUFs landsmøte i år, og derfor er han heller ikke invitert, sier AUF-leder Mani Hussaini til avisen.

Giske ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet.

Giske, som var AUF-leder fra 1992 til 1996, blir den første tidligere AUF-lederen som ikke inviteres til ungdomspartiets landsmøte. Det er nemlig tradisjon at tidligere AUF-ledere inviteres.

Landsmøtet til AUF går av stabelen i oktober. Da skal det også velges ny leder for ungdomspartiet, ettersom Hussaini har varslet at han trer av.

I januar trakk Giske seg fra alle verv da Arbeiderpartiet konkluderte med at han hadde brutt retningslinjene om seksuell trakassering.

Etter avsløringene og innrømmelsene ble Giske ilagt sanksjoner av partiet, men disse var ikke av sosial art. Den avgåtte nestlederen er altså fortsatt velkommen ved møter, samlinger og fester i partiet. Han deltok imidlertid ikke på Arbeiderpartiets sommerfest i juni.

Giske har i forbindelse med varslingssakene beklaget, men har også bestridd noen av påstandene, som han mener er feil fremstilt.