KOM SEG TRYGT NED: Med to ødelagte hjul landet Gulfstream-flyet klokken 21.50 norsk tid. Foto: CBS2 New York
KOM SEG TRYGT NED: Med to ødelagte hjul landet Gulfstream-flyet klokken 21.50 norsk tid. Foto: CBS2 New York

Jetfly punkterte under avgang i USA – måtte nødlande

Et fly av typen Gulfstream IV med 16 passasjerer om bord punkterte to hjul under avgang fra en flyplass i New Jersey tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokken 21.50 norsk tid landet flyet trygt på New York Stewart International Airport i Newburgh, rundt 112 kilometer nord for New York City.

Om bord i flyet var rapperen Post Malone. Flyet tok av fra Teterboro-flyplassen og skulle til Luton i England. På grunn av de to ødelagte hjulene måtte flygerne i stedet forberede en nødlanding.

Det var nettstedet TMZ som første meldte at rapartisten var om bord. Tirsdag kveld bekrefter artisten dette selv i en Twitter-melding.

– Jeg landet, folkens. Takk for alle bønner. Jeg kan ikke tro hvor mange folk som ønsket meg død på dette nettstedet. Dere kan dra til helvete. Men ikke i dag, skriver han.

Ifølge flyovervåkningstjenesten Flight Radar 24 sirklet flyet lenge over Connecticut, men ved 20.30-tiden norsk tid endret flyet kurs og gikk nordvestover. I nærheten av Stewart International Airport begynte flyet på nytt å sirkle. Ved å sirkle og brenne drivstoff ville flyet bli lettere, og landingen tryggere.

Ved 21.20-tiden var det ikke lenger mulig å følge flyet via Flight Radar 24.

Klokken 21.50 norsk tid landet flyet trygt. Flere brannbiler fulgte etter Gulfstream-maskinen mens den takset bortover rullebanen.

Direktebilder fra CBS viste at de venstre hovedhjulene så mye mindre ut enn hjulene på høyre side.

Amerikanske luftfartsmyndigheter opplyste først at flyet skulle lande på Westfield-Barnes Regional Airport i Massachusetts, men senere ble flyet dirigert til Stewart International Airport i New York. Flyplassen ligger 112 kilometer nord for New York City og har ifølge nyhetsbyrået AP en 3650 meter lang rullebane. Banen er lang nok til å betjene de største fraktflyene.

Post Malone har gjestet Norge flere ganger. Sist lørdag spilte på Findings-festivalen i Oslo. Han skal spille i Reading 24. august og i Paris 26. august.

Gulfstream IV er et tomotors jetfly som brukes som privatfly og som businessjet. Flytypen brukes også av luftforsvaret i flere land.

FLY-DRAMA: Post Malone poserer under MTV Video Music Awards i New York mandag. Han fikk prisen for årets låt med «Rockstar». REUTERS/Carlo Allegri
FLY-DRAMA: Post Malone poserer under MTV Video Music Awards i New York mandag. Han fikk prisen for årets låt med «Rockstar». REUTERS/Carlo Allegri