FUNNET DØD: 20 år gamle Mollie Tibbetts har blitt funnet omkommet etter å ha vært savnet i en måned.
FUNNET DØD: 20 år gamle Mollie Tibbetts har blitt funnet omkommet etter å ha vært savnet i en måned. Foto: Iowa Department of Criminal Investigation

Mann (24) siktet for drap:

Mollie (20) forsvant sporløst etter joggetur – nå er hun funnet død

Den 20 år gamle studenten som har vært savnet i over en måned i Iowa, USA er funnet død. En 24 år gammel mann er siktet for drap.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder flere amerikanske medier, blant annet CBS.

Mollie Tibbetts (20) har vært forsvunnet siden onsdag 18. juli i småbyen Brooklyn i Iowa, USA.

Hun hadde sovet i kjærestens hus for å passe hundene hans, og den siste sikre observasjonen av henne var da hun dro ut på en joggetur.

Hun ble meldt savnet dagen etter da hun ikke møtte opp på jobb. Siden da har enorme ressurser vært i sving for å finne Tibbetts, og FBI har også blitt koblet inn i etterforskningen.

Likevel har det vært få konkrete spor å gå etter i etterforskningen, og flere teorier om hva som kan ha tilstøtt henne har versert. Tibbetts far, Robert Tibbetts, spekulerte blant annet i at hun hadde dratt frivillig sammen med noen hun kjente.

Kidnappet 20-åringen

Tirsdag fant politiet Tibbetts' lik på et jorde Poweshiek fylke, det samme fylket som hjembyen hennes ligger i. Det var den 24 år gamle mannen som er siktet for drap som ledet politiet til funnstedet.

Etterforskerne i saken mener at den drapssiktede fulgte etter Mollie Tibbetts mens hun var ute på joggetur, og kidnappet henne da.

– Det ser ut til at han fulgte etter henne. Han har blitt oppmerksom på henne den dagen, og av en eller annen grunn har han valgt å kidnappe henne, sa spesialagent Rick Rahn til CBS.

Dødsårsaken er foreløpig uklar. Det skal gjennomføres en obduksjon onsdag.

Slo alarm

20-åringen forsvant en gang mellom kvelden 18. juli, og morgenen 19. juli. Den siste sikre observasjonen av Mollie var da hun jogget på sin vanlige kveldsrunde 18. juli omkring klokken 19.30.

Hun kom trolig hjem fra joggeturen, for klokken 22 sendte hun en snap til kjæresten Dalton Jack som var utenbys. Kjæresten tror bildet viste at hun var hjemme hos ham der hun passet på kjærestens to hunder, men han er ikke sikker fordi bildet forsvant etter ti sekunder.

LØPESEDLER: Det ble delt ut haugevis med løpesedler i leteaksjonen etter Mollie Tibbetts. FOTO: Polly Klaas Search Center
LØPESEDLER: Det ble delt ut haugevis med løpesedler i leteaksjonen etter Mollie Tibbetts. FOTO: Polly Klaas Search Center

Morgenen etter sender Jack en melding til kjæresten, men den forblir ulest uten at Jack legger merke til det.

Senere den torsdagen ringer en kollega av Tibbets til Jack for å si at hun ikke møtte på jobb. Hun hadde heller ikke ringt inn syk, noe som gjør Jack bekymret.

– Jeg tok opp telefonen, og da ser jeg at hun ikke har lest god morgen-meldingen min, sa han.

Jack tar en ringerunde til de som kjenner Tibbetts, men ingen hadde sett henne. Senere samme kveld blir hun offisielt meldt savnet til politiet.

Ingen spor

Laura Calderwood, Mollies mor, tvilte imidlertid på at hun kom hjem fra joggeturen, fordi de to hundene ble funnet innestengt i kjelleren. I tillegg hadde man hverken funnet fitbit-en, iphonen, øretelefonene eller klærne Mollie løp i.

Calderwood var overbevist om at datteren hadde blitt bortført mot sin vilje. Både bil, lommebok, bankkort og pass ble funnet, og noe som tydet på at hun ikke hadde reist noe sted frivillig.

16 FBI-agenter og en rekke lokale politibetjenter har jobbet med saken.

Etterforskerne hadde hundrevis av tips i saken, blant annet en mørk SUV som ble observert i nabolaget den aktuelle kvelden.