SIKTET: Christopher Watts fra en tidligere høring. Nå er han siktet for ni lovbrudd.
SIKTET: Christopher Watts fra en tidligere høring. Nå er han siktet for ni lovbrudd. Foto: Joshua Polson/ AP

familiedrapene som ryster USA:

Siktet for drap – hevder at kona kvalte døtrene

Christopher Watts fra Colorado i USA er siktet for drapene på sin gravide kone og deres to døtre. Nå hevder han at kona kvalte døtrene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag ettermiddag lokal tid ble Christopher Watts (33) formelt siktet for ni lovbrudd. Deriblant drap på hans kone, Shanann, og deres to døtre Bella (4) og Celeste (3).

Han er også siktet for svangerskapsavbrudd og for manipulering av døde kropper, ifølge Fox News.

Familien bodde i Frederick, en småby nord for Denver i den amerikanske delstaten Colorado. Forrige mandag meldte en venn av familien kona og døtrene savnet. Tirsdag sto ektemannen Watts frem på TV og fortalte at han var fortvilet over at familien var savnet.

Onsdag ble 33-åringen pågrepet og torsdag ble kona og de to savnede døtrene funnet død. Kort tid etter ble Watts fremstilt for varetektsfengsling, mistenkt for drapene.

Funnet i oljetønner

Nå har politiet offentliggjort nye skrekkdetaljer om trippeldrapet som har rystet USA den siste uken.

Likene av de to barna og deres gravide mor ble funnet torsdag på eiendommen til Andarko Petroleum, en av Colorados største olje- og gassboremaskiner. Chris Watts skal tidligere ha jobbet for denne bedriften.

Barna ble funnet i en oljetank fylt med råolje, og de hadde ligget der i fire dager. Det skriver amerikanske CBS News.

Påstår at kona kvalte døtrene

Ifølge ABC News skal Watts ha forklart i et politiavhør at kona kom hjem fra en jobbreise rundt klokken 02.00 på natten. Rundt klokken 05.00 skal Watts ha våknet og begynt å snakke med kona om separasjon. Det skal ha vært en følelsesladet, men grei samtale ifølge ham selv. Klokken 05.27 forlot han huset for å gå på jobb. Dette tidspunktet kan naboens videoovervåking bekrefte.

I et tidligere avhør har Watts fortalt at samtalen om separasjon fant sted klokken 04.00. Han forklarte at begge var opprørt og at kona skulle overnatte hos en venn den kvelden.

Noen dager inn i etterforskningen kunne politiet avsløre at Watts hadde hatt en affære med en kollega, noe han benektet tidligere. Watts ba om å snakke med faren sin, og sa at han skulle fortelle sannheten dersom han fikk innvilget dette.

I avhøret etter sier Watts at han gikk ned i førsteetasje etter praten med kona om separasjonen. Da han gikk opp igjen på soverommet for å prate med kona, tittet han bort på baby-monitoren. På denne hevder Watts at han så Bella liggende utstrakt blå på sengen og at kona Shanann kvalte Celeste.

– Kvalte kona

Ifølge rettsdokumentene ble Watts så sint at han kvalte kona til døde. Han skal deretter ha lastet likene i baksetet på arbeidsbilen sin, før han begravde kona og dumpet sine to døtre i to oljetanker på jobbens eiendom.

Etter det ABC News erfarer er dødsårsakene fortsatt ukjent. Tirsdag kommer saken opp for høring i retten. Det er ukjent om Watts kommer til å anke saken.

– Grufull historie

Utenfor huset til familien er det nå lagt ned en rekke blomster, bamser og ballonger for å minnes familien.

– Dette er for å feire og sørge over en familie som ikke fortjente dette. Det er en grufull historie, og den har påvirket oss alle. Uavhengig om du kjente til familien eller ikke, sier Kelley Trippy til CBS.

En annen kvinne, Christine Gentert, sier at hun vil at Shanann Watts skal bli husket for sitt smil og sin kjærlighet for andre.

– Jeg vil ikke at denne skrekkhendelsen skal overskygge hvor vakker hun var, sier Gentert til TV-kanalen.

Ifølge en av Shanann sine venninner, Ashley Bell, hadde den gravide kvinnen planlagt en fest på lørdag for å avsløre kjønnet på sin nye baby. Ifølge broren hadde Shanann planlagt å kalle gutten Niko.