SØKER: Redningsmannskapet er på plass ved Raganello Gorge. De søker etter flere savnede etter at minst ti personer mistet livet i en flom i området.
SØKER: Redningsmannskapet er på plass ved Raganello Gorge. De søker etter flere savnede etter at minst ti personer mistet livet i en flom i området. Foto: Kontrolab/ AFP/ NTB scanpix

Minst elleve fotturister mistet livet i flom i Sør-Italia – flere er savnet

Minst elleve turister har omkommet i en plutselig flom i Calabria-regionen helt sør i Italia, opplyser lokale redningstjenester. Flere er savnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge BBC er antallet omkomne steget til elleve.

I hvert fall åtte av disse var en del av en større gruppe på 15 personer som fulgte bredden til den lokale Raganello-elva i nasjonalparken Pollino. Uten forvarsel steg vannet i elva brått etter kraftig regn høyere oppe i elveleiet, og mange ble tatt av de frådende vannmassene.

Minst 23 mennesker har blitt reddet, sju av dem er skadd, ifølge nyhetsbyrået AP. En av dem er en ti år gammel gutt som ble behandlet på sykehus etter å ha blitt kraftig nedkjølt.

Lokale redningsmannskaper sier det var rundt 30 personer i flere grupper i nasjonalparken da været slo til med kraftig vind, regn og flom. De har derimot ikke fullstendig oversikt, ettersom flere befant seg der uten guider eller uten å ha registrert seg.

Redningsmannskapene søker etter flere savnede etter at en flom rammet Raganello Gorge i Italia.
Redningsmannskapene søker etter flere savnede etter at en flom rammet Raganello Gorge i Italia. Foto: Francesco Capitaneo/ NTB scanpix

Det er ikke kjent hvilke de nasjonaliteter de omkomne og savnede fotturistene har, men de fleste tilreisende til dette området er vanligvis italienske.

Et helikopter er satt inn i letingen, og mannskapene på bakken bruker kraftige lyskastere for å kunne arbeide gjennom natten. Flere steder er partiene ned til elven så bratte at redningsmannskaper må rappellere ned ved hjelp av tau.

(©NTB)