HOLDER VAKT: Politiet i Catalonia holder vakt utenfor bygården hvor mannen bodde. FOTO: LLUIS GENE / AFP
HOLDER VAKT: Politiet i Catalonia holder vakt utenfor bygården hvor mannen bodde. FOTO: LLUIS GENE / AFP

Forsøk på angrep på politifolk i Barcelona etterforskes som terror

Politiet i Catalonia opplyser at hendelsen der en mann prøvde å angripe politifolk i Barcelona, etterforskes som terror. Mannen ble skutt og drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hendelsen skjedde like før klokken 6 i kommunen Cornella, sørvest for Barcelona sentrum.

– En mann væpnet med kniv gikk inn på politistasjonen i Cornella for å angripe tjenestemennene. Angriperen ble skutt, skriver Catalonia-politiet på Twitter.

På en pressekonferanse opplyste Rafel Comes i Barcelona-politiet at mannen rope «Allah» og en rekke andre ord som politiet ikke forstod, ifølge nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Tidligere mandag opplyste kilder i politiets antiterror-styrke sier det dreier seg om en 29 år gammel mann fra Algerie. Han var bosatt i området. Mandag ettermiddag opplyser politiet at de ser på hendelsen som et terrorangrep.

Etter det avvergede knivangrepet gjennomsøkte politi mannens bolig, som ligger kun noen hundre meter unna politistasjonen.

– Det er veldig vanskelig å trekke noen konklusjoner inntil etterforskningen er avsluttet, opplyste den spanske regjeringens talskvinne i Catalonia, Teresa Cunillera, mandag formiddag.

Hendelsen skjer få dager etter at Barcelona markerte årsdagen for terrorangrepet i byen der en 22 år gammel mann av marokkansk opprinnelse meide ned 14 fotgjengere i byens promenadegate La Rambla.

Det er imidlertid ikke noe annet som knytter dagens angrep til terroren på La Rambla i fjor.

NTB/TV 2