KRITISK: Flere er alvorlig skadet etter at en brann brøt ut i en leilighet i Aubervilliers ved Paris søndag kveld.
KRITISK: Flere er alvorlig skadet etter at en brann brøt ut i en leilighet i Aubervilliers ved Paris søndag kveld. Foto: Thomas Samson/ NTB scanpix

Fem barn kritisk skadd i boligbrann nær Paris

Fem barn er kritisk skadd etter at det brøt ut brann i en leilighet i nærheten av Paris, opplyser fransk brannvesen. Ytterligere to personer er alvorlig skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I tillegg til de sju, ble 15 personer lettere skadet. Ti av disse var politibetjenter. Det skriver det franske brannvesenet på Twitter.

Brannen brøt ut i en leilighet i Aubervilliers rundt klokken 18.30 lokal tid. Rundt 100 brannmenn måtte bistå i slukkingen før brannen var under kontroll.

Den skal ha startet i loftet i en to etasjers bygning. Årsaken til brannen er foreløpig ukjent.

Den franske avisen Le Parisien skriver at det var snakk om fem barn, inkludert ett spedbarn, og to voksne som ble alvorlig skadet i det de omtaler som en katastrofe.

20minutes skriver at en kvinne skal ha fått et hjerteinfarkt på stedet. Hun ble gjenopplivet, men tilstanden skal være svært kritisk for kvinnen.

Frankrikets innenriksminister, Gérard Collomb, hyller nødetatene på Twitter. Han skriver at hans tanker først og fremst går til de pårørende.

Også Aubervilliers borgermester, Meriem Derkaoi, omtaler brannen som svært alvorlig på Twitter. Hun hilser til brannvesenet og sender sine tanker til ofrene og deres familier.

En mor og hennes tre barn omkom i en brann i den samme kommunen i slutten av juli. En ti-åring er anklaget for å ha startet brannen med en lighter og en klut inne i bygningen.

(©NTB)