Deumeland skrevet ut fra sykehuset

Det ble dramatisk da Start-keeperen måtte fraktes vekk i ambulanse under kampen mellom Strømsgodset og Start. Nå kommer klubben med gode nyheter.

Søndag kveld kunne keeperen reise hjem fra sykehuset. Det bekrefter klubben på sine nettsider.

– Scanningen viste at det ikke var brudd i nakke eller rygg, og etter å ha ligget til observasjon et par timer, ble Deumeland skrevet ut litt over 23.30 og kan reise hjem til Kristiansand, skriver klubben i en pressemelding.

– Jeg har litt smerter, men det går bra. Jeg skal tar det rolig noen dager, så satser jeg på å være tilbake i trening, sier Deumeland til klubben.

Var du redd da det skjedde?

– Ikke så veldig. Jeg har brukket et bein i ryggen før, og jeg kjente at det ikke var brudd nå. Men det var vondt, jeg var veldig svimmel og kvalm, sier keeperen videre.

Starts tyske keeper Jonas Deumeland ble liggende på kunstgresset etter en kollisjon med lagkamerat Eirik Wichne i oppgjøret mot Strømsgodset.

Den 30-år gamle målvakten, som signerte for Start som bosmanspiller tidligere i år, kom seg ikke tilbake på beina igjen, og måtte byttes ut.

Helsepersonellet brukte ett kvarter på å frakte målvakten ut av banen, og det var alt annet enn hyggelige scener som utspant seg på Marienlyst.

– Det er ikke sånt du ønsker å se, verken hos dine egne eller andre spillere. Fotballen blir veldig lite viktig når slikt skjer, men jeg vet ikke eksakt hva det er for noe, sa Start-trener Kjetil Rekdal til Eurosport da målvakten fortsatt lå nede på Marienlyst-gresset.

– Kanskje han fikk en nakkesleng eller noe. Jeg fikk kontakt med ham før han gikk ut, så han var bevisst, og alt gikk for så vidt greit. Og så har jeg hørt at han får god behandling nå, så jeg håper det går fint med ham, sa Wichne til VG.

Det er enda uvisst hva som skjedde med målvakten, men tyskeren ble båret ut på båre med nakkekrage og fraktet til sykehus.

– Det så helt ufarlig ut da han gikk i bakken, men helsepersonellet som behandlet ham var veldige forsiktige. Vi får håpe det ikke er så alvorlig som det virket i etterkant. Det kunne virke som det var noe med nakken, og det så ikke bra ut da han ble fraktet av banen, sa Jesper Mathisen i FotballXtra på TV 2.

Viktig Start-poeng
Lenge så Start ut til å ta sin første borteseier etter comebacket i Eliteserien. Kevin Kabran sendte sørlendingene i føringen etter halvtimen spilt. Ledelsen holdt lenge, men i det 80. minutt vartet Jakob Glesnes opp med en skikkelig suser. Langskuddet føk opp i lengste kryss. Deumeland kastet seg etter ballen, men fikk aldri noen fingertupper på den. Det endte 1-1 i Drammen.

Dermed har Start enda til gode å vinne på bortebane denne sesongen, og befinner seg for øyeblikket nest sist på tabellen.

Strømsgodset ligger på 10. plass med 22 poeng, seks poeng over direkte nedrykksplass.