Knivdrapet på Kjelsås:

– Det var blod på gulvet og veggene

Naboer og vitner er rystet etter knivstikkingen på Kjelsås i Oslo natt til søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En kvinne i 20-årene omkom natt til søndag etter en slåsskamp med kniv i en leilighet på Kjelsås i Oslo.

Kort tid etter ble en mann i 20-årene pågrepet, siktet for drapet.

TV 2 har vært i kontakt med personer som var på åstedet kort tid etter hendelsen. De er sjokkert over synet som møtte dem.

– Det var blod overalt. På gulvet og på veggene, forteller de.

Også en nabo TV 2 har vært i kontakt med,4 føler seg utrygg etter hendelsen.

– Jeg er redd nå, forteller vedkommende, som sier det var mye politi og ambulanse utenfor leiligheten på Kjelsås.

Livløs

Politiet fikk melding om slåsskamp klokken 00.26 natt til søndag.

Grete Lien Metlid, leder for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, opplyste til TV 2 søndag formiddag at vitnet er venn med siktede og var på besøk i leiligheten.

– De har kjent hverandre en stund, og har kjent hverandre her i Norge. De er fra samme land, og har hatt en kjæresterelasjon, men det er litt uklart for oss når dette skjedde. Hun var i alle fall på besøk hos ham, uttalte Metlid til TV 2 søndag formiddag.

Personen er nå avhørt av politiet, men Metlid vil ikke gå inn på hva som kom fram i avhøret.

I oppgangen i denne leilighetsblokka ble en kvinne i 20-årene funnet knivstukket og livløs natt til søndag. To timer senere ble kvinnen erklært død. Foto: Anne Sofie Mengaaen/ TV 2
I oppgangen i denne leilighetsblokka ble en kvinne i 20-årene funnet knivstukket og livløs natt til søndag. To timer senere ble kvinnen erklært død. Foto: Anne Sofie Mengaaen/ TV 2

Den avdøde ble funnet knivstukket i en oppgang da politiet ankom stedet. Hun var livløs og det ble utført livreddende førstehjelp på stedet.

Kvinnen ble fraktet til sykehus, men rundt to timer senere opplyste politiet at kvinnen var død.

– Man forsto ganske umiddelbart at det var en veldig alvorlig situasjon; en kvinne med alvorlige skader. Man gjorde selvfølgelig alle forsøk på å redde livet hennes, men det klarte man altså ikke, sier Metlid til TV 2.

Utenlandsk bakgrunn

Metlid sier til TV 2 at både siktede og avdøde har bakgrunn fra et annet land, og de var asylsøkere med midlertidig opphold i Norge. De har ikke vært lenge i Norge.​​

Politiet jobber nå med å varsle kvinnens pårørende. De er usikre på om kvinnen har noe familie i Norge, men håper på å få det kartlagt snart.

Ifølge Metlid skal politiet ha en formening om hva som har vært foranledningen, men at de ikke ønsker å opplyse hva det er.

– Vi har allerede en god del opplysninger, og har relativt god oversikt til at det er så tidlig i etterforskningen. Det har blitt gjort flere beslag på stedet, sier Metlid.

Hun ønsker ikke å si om de har funnet drapsvåpenet.

– Nå er vi veldig tidlig i etterforskningen. Vi jobber på stedet, foretar rundspørring, og vil foreta et avhør av siktede i dag, sier Metlid.