BURSDAG: Kronprinsesse Mette-Marit feirer dagen sin med familie og venner.
BURSDAG: Kronprinsesse Mette-Marit feirer dagen sin med familie og venner. Foto: Åserud, Lise/ NTB scanpix

Mette-Marit har bursdag

Søndag 19. august fyller Kronprinsesse Mette-Marit 45 år. Slik feirer hun dagen sin.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag fyller Kronprinsesse Mette-Marit 45 år. I kongefamilien er det tradisjon å feire alle bursdager, både store og små. Denne dagen er intet unntak.

– Dagen i dag feires privat med familie og venner, forteller TV 2s kongehusekspert, Kjell Arne Totland til TV 2.

Ifølge Totland har familien på Skaugum sin egen tradisjon.

– Der vekkes bursdagsbarnet med sang og hjemmebakt kake på sengen - samt de første gavene. I dag er det Kronprinsen og barna som har bakt kake. Så er det bursdagsselskap på kvelden.

Mette-Marit har helt siden 2001 invitert familie og venner med barn til en liten andakt i Slottskapellet på bursdagen sin. Det tror Totland hun gjør i år også.

Skolestart

Totland forteller til TV 2 at kronprinsfamilien er nå tilbake i sitt hjem på Skaugum i Asker etter en lang og variert sommerferie. I morgen er det også skolestart for barna.

– Kronprinsparet starter også opp sine representasjonsoppgaver etter ferien denne uken - og skal sammen både til Jessheim og Måløy, sier han.

Feirer gullbryllup

I neste uke skal kronprinsfamilien, sammen med resten av kongefamilien, markere at det er 50 år siden kongeparet giftet seg.

– Da blir det både høytidelig åpning av dronning Sonjas barndomshjem på Maihaugen og stor Festgudstjeneste i Domkirken. Og selvsagt en privat familiemiddag på Slottet, forteller Totland.