KNIVSTIKKING: En kvinne døde av skadene hun fikk etter en knivstikking i Oslo natt til søndag. En mann er pågrepet og siktet for drap.
KNIVSTIKKING: En kvinne døde av skadene hun fikk etter en knivstikking i Oslo natt til søndag. En mann er pågrepet og siktet for drap. Foto: Frank H. Evensen/PhotoRunner

Kvinne døde etter knivstikking i Oslo – mann siktet for drap

En kvinne i 20-årene omkom natt til søndag av skadene hun ble påført da hun ble knivstukket på Kjelsås i Oslo. Avdøde var kjæreste med mannen som er siktet for drapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En mann i midten av 20-årene er pågrepet og siktet for drapet. Han sitter i arresten, og vil sannsynligvis bli avhørt søndag.

Grete Lien Metlid, leder for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, sier til TV 2 søndag formiddag at de har en formening om hva som har vært foranledningen, men at de ikke ønsker å opplyse hva det er.

– Vi har allerede en god del opplysninger, og har relativt god oversikt til at det er så tidlig i etterforskningen. Det har blitt gjort flere beslag på stedet, sier Metlid.

Hun ønsker ikke å si om de har funnet drapsvåpenet.

– Nå er vi veldig tidlig i etterforskningen. Vi jobber på stedet, foretar rundspørring, og vil foreta et avhør av siktede i dag, sier Metlid.

Kjærestepar

Både avdøde og siktede har bakgrunn fra et annet land, og var asylsøkere med midlertidig opphold i Norge. De har ikke vært lenge i Norge.

– De to har hatt et slags kjæresteforhold, men det er usikkert om de var det nå, sier Metlid.

De to bodde ikke sammen, og den fornærmede kvinnen var på besøk hos siktede da drapet skjedde.

Det jobbes nå med å få varslet kvinnens pårørende.

– Vi har foreløpig ikke klart å varsle pårørende. Vi vet ikke om de har noe familie i Norge, men vi håper å få kartlagt dette gjennom avhøret med siktede, sier Metlid.

Meldte om slåsskamp med kniv

Det var klokken 00.26 natt til søndag at politiet fikk melding om en slåsskamp med kniv i leilighet på Kjelsås i Oslo.

– Det var et vitne som ringte oss og sa at det var en slåsskamp med kniv inne i en leilighet, sa operasjonsleder Rune Ullsand i Oslo politidistrikt til TV 2 tidlig søndag morgen.

KNIVDRAP: Politiet jobber på stedet der en kvinne ble funnet knivstukket natt til søndag. FOTO: Stian Lysberg Solum/Scanpix
KNIVDRAP: Politiet jobber på stedet der en kvinne ble funnet knivstukket natt til søndag. FOTO: Stian Lysberg Solum/Scanpix

Da politiet kom til stedet ble kvinnen funnet knivstukket i en oppgang. Operasjonsleder Rune Ullsand i Oslo politidistrikt opplyste at kvinnen var livløs og at det ble utført livreddende førstehjelp på stedet.

– Vi er ganske raskt på stedet med flere enheter. Vi søker etter den siktede, og finner han i området, sa Ullsand til TV 2.

Ullsand ønsket ikke å si om mannen ble pågrepet i leiligheten eller et annet sted.

Kvinnen ble så sendt til sykehus. Rundt to timer senere, klokka 02.15, opplyste Ullsand at kvinnen var omkommet.

Mannen som varslet om hendelsen er avhørt av politiet. Operasjonslederen ville ikke kommentere hva som kom fram i avhøret, men mannen var venn med siktede.

(@NTB / TV 2)