BEHANDLET SOM TERRORISME: Salih Khater (29) ble lørdag tiltalt for drapsforsøk.
BEHANDLET SOM TERRORISME: Salih Khater (29) ble lørdag tiltalt for drapsforsøk. Foto: NTB scanpix

London-politiet mener Salih (29) skulle begå terror ved Parlamentet

Mannen bak angrepet ved Parlamentet er tiltalt for drapsforsøk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen som skal ha meid ned flere syklister ved parlamentsbygningen i London tirsdag, må møte i retten mandag tiltalt for drapsforsøk.

29 år gamle Salih Khater er britisk statsborger av sudansk opprinnelse. Han ble lørdag tiltalt for drapsforsøk både på sivile og på politiet som kom til stedet.

– Han blir framstilt for retten mandag, sier en talsmann for politiet, som sier at påtalemyndigheten behandler saken som terrorisme.

Pågrepet på stedet

– Tiltalene følger en hendelse hvor Khater kjørte bilen sin inn i en stillestående folkemengde og så mot politibetjenter, før han krasjet inn i sperringene utenfor Parlamentet, sier London-politiet i en pressemelding.

Khater ble pågrepet på stedet etter at han tirsdag morgen kjørte en Ford Fiesta inn i en gruppe syklister før han krasjet utenfor Overhuset. Ingen mistet livet i angrepet, men tre mennesker ble skadd.

Ifølge britisk antiterrorpoliti var mannen ikke kjent for etterretningstjenesten, men avisen The Times har meldt at han var en kjenning av politiet.

Ifølge avisen driver 29-åringen en butikk i Birmingham. På hans Facebook-side står det også at han har studert ved Sudans universitet for vitenskap og teknologi.

(©NTB)