Bruddrytter snøt feltet for seieren i Arctic Race

Feltet maktet ikke å kjøre inn en enslig rytter fra Corendo-Circus, det var ikke Odd Christian Eiking klar over.

Etter en lang dag i brudd, kronet Adam Toupalik dagen med å vinne den tredje etappen av årets Arctic Race.

For selv med mange kilometer i bena og to knallharde avsluttende runder, hadde tsjekkeren nok krutt igjen i bena til å holde unna for feltet og lagkameraten.

For dagens andremann ble Mathieu Van der Poel, og nederlenderen sørget for dobbeltseier til Corendo-Circus.

Beste nordmann ble Odd Chritian Eiking på en femteplass.

– Det var ikke helt topp for meg i dag, jeg hadde ikke helt beina. I tillegg hadde vi motvind hele den siste bakken, som gjør at det er en helt annen spurt enn hvis det hadde vært for eksempel medvind, sa en tungpustet Eiking til TV 2 etter målgang.

Forundret Eiking
Og kanskje kostet den knallharde avslutningen i Hammerfest mer en bare melkesyre, for på spørsmål fra TV 2s reporter Sindre Olsen, om hvor stresset feltet var med bruddet, svarte rytteren fra Askøy slik:

– Vi tok jo de igjen, vi gjorde det? Sant?

– Nei, han vant til slutt, skyter TV 2s reporter inn.

– Han vant? Hvem var det?

– Lagkameraten til Van der Poel.

– Han gjorde det ja? Solo? Nei da var jo det litt dumt, men vi vant ikke uansett, så det hadde ikke noe å si for oss, konkluderte en forundret Eiking.

– Det er jo bare sekunder det står om
Gårsdagens tredjemann, Markus Hoelgaard, ble nummer seks på dagens etappe. 23-åringen fra Ålgård beholder med det andreplassen i sammendraget.

– Jeg følte jeg fikk gjort det jeg var god for. Jeg fikk vanvittig bra hjelp fra gutta på laget og jeg hadde hjulet på ledertrøya på oppløpet, men jeg hadde ikke noe mer å gå med, sa Hoelgaard til TV 2.

– Er det muligheter til å ta sammenlagtseieren?

– Ja det er jo muligheter, det er jo bare sekunder det står om. Men i dag var han (Van der Poel journ.anm) hakket sterkere. Det blir vanskelig, men vi må i alle fall prøve, konkluderte Hoelgaard.