INNSAMLINGSAKSJON: Christian Brusletto startet en innsamlingsaksjon etter at hans tidligere kollega ble utsatt for blind vold.
INNSAMLINGSAKSJON: Christian Brusletto startet en innsamlingsaksjon etter at hans tidligere kollega ble utsatt for blind vold. Foto: Privat

Mann (29) ble slått lam etter festival:

Nå har soldatkameraterene startet en innsamlingsaksjon

Tidligere soldatkolleager reagerer på hendelsen og har nå bestemt seg for å hjelpe kameraten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

14. juli ble en 29 år gammel mann fra Oslo slått ned etter Stavernfestivalen.

Gjerningsmannen er fortsatt på frifot og 29-åringen kan per dags dato kun bevege tre fingre som et resultat av volden.

Mannen jobbet som profesjonell soldat i Telemarksbataljonen i flere år, før han byttet jobb i 2014. Nå har hans tidligere kolleger startet en digital spleis for å hjelpe kameraten med penger i et opptreningsfond.

Det var Østlands-Posten som først omtalte saken.

Vil gi noe tilbake

Tidligere kollega og eskadronsersjant i Telemarksbataljonen, Christian Brusletto, forteller til TV 2 at de følte seg forpliktet til å hjelpe vennen sin.

– Da vi fant ut at dette var en tidligere kollega, følte vi oss forpliktet til å gi noe tilbake til han. Han har gjort en god innsats hos oss.

Til Østlands-Posten forteller Brusletto at den fornærmede er en høyt respektert medsoldat.

– Hovedgrunnen til at jeg på vegne av avdelingen startet spleisen var at han gjennom sin handling viste både mot og ansvar, noe som er i tråd med vårt verdigrunnlag. Han har også vært en høyt respektert medsoldat som alltid gjorde alt rett og som har ett godt renommé i avdelingen. På grunn av dette ønsket jeg å starte spleisen, slik at den «familien» som vi kaller Telemark Bataljon HRS, kan bidra til en tidligere ansatt som gjennomførte en god handling, sier Brusletto til avisa.

Skulle bare si ifra

Hendelsen skjedde i juli utenfor Stavernfestivalen på Gamele Stavernsvei. Innenfor sperringene kom en eldre rød golf kjørende i en høy hastighet mot folkemengden.

Krimsjef i Larvik, Knut Vidar Vittersø, har tidligere uttalt til TV 2 at den 29 år gamle mannen skal ha slått i ruta for å gi beskjed om å ikke kjøre så fort.

UNDERSØKER FORTSATT: Krimsjef i Larvik, Knut Vidar Vittersø, forteller at de enda ikke har pågrepet gjerningsmannen.
UNDERSØKER FORTSATT: Krimsjef i Larvik, Knut Vidar Vittersø, forteller at de enda ikke har pågrepet gjerningsmannen. Foto: Nesvold, Jon Olav/ NTB

– Bilen bråstoppet og personen kom ut av bilen. Han tok tak i kragen til mannen, og ga han flere slag stående og noen spark liggende, sa Vittersø til TV 2 den gang.

Mannen har i flere uker ligget på Ullevål universitetssykehus, før han nå nylig ble overført til rehabilitering.

Flere hundre givere

Brusletto forteller til TV 2 at de nå har etablert et opptreningsfond på spleis.no, en digital folkefinansieringstjeneste i regi av Sparebank 1. Det var kona hans som kom med ideen.

– Vi prøvde å finne ut hva vi skulle gi og hvordan vi kunne hjelpe ham. Jeg spurte min bedre halvdel om råd. Hun foreslo en innsamlingsaksjon slik at han kan bruke pengene på det han har behov for, sier Brusletto.

For en drøy uke siden startet innsamlingen. I skrivende stund har de fått inn 155.620 kroner av 471 ulike bidraggivere.

– Når jeg starta det her trodde jeg ikke at det skulle bli så stort. Det er kjempepositivt at så mange vil hjelpe. Det er tydelig at det ikke er så mange som har sansen for blind vold.

Den fornærmede 29-åringen godkjente innsamlingsaksjonen før de startet den. Brusletto har ikke vært i direkte kontakt med sin tidligere kollega etter hendelsen, men det skal endre seg nå.

– Neste helg reiser jeg og kona mi på besøk til han. Det blir nok hyggelig og vi får prøve å støtte han så godt vi kan.

Gjerningsmann på frifot

Krimsjef ved Larvik politistasjon, Knut Vidar Vittersø, forteller til Østlands-Posten at ingen er pågrepet i saken. Dette er fordi de fortsatt er usikre på hvem som kjørte bilen denne kvelden.

Ifølge avisa har politiet kommet i kontakt med en rekke vitner etter at saken ble kjent i media. Flere har også blitt avhørt, men det har ikke ført til en pågripelse i saken.