– Hvis du må velge: Liverpool-gull eller én sesong til for Aksel Lund Svindal?

Lattermild Jansrud fikk problemer.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Marit Bjørgen, Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen har alle lagt opp etter forrige sesong.

Om Aksel Lund Svindal føyer seg inn i rekka er det fortsatt ingen som vet, ikke engang ham selv, og trolig tar det ennå flere måneder før vi får svaret.

– Jeg tror ikke han bestemmer seg før i november, sier sportssjef for alpinistene, Claus Ryste.

Sesongåpningen for fartslaget er i Lake Louise den 21. november.

Svindal har vært gjennom flere alvorlige og karrieretruende skader, men slått tilbake hver gang. Senest i vinter, da han ble først nordmann gjennom tidene med utforgull i OL.

Svindal er motivert for å gå løs på en ny sesong, alt avhenger av om kneet tåler enda en vinter med den ekstreme belastningen utforkjørerne utsetter kroppen for.

Neste uke innkaller han trolig til en pressekonferanse for å gi en oppdatering på situasjonen.

– Aksel har vært mye mindre med resten av laget enn vanlig på grunn av skaden, og kjører mye eget program. Men nå skal vi ut og reise i slutten av måneden (én måned på ski i Chile), og da blir han med resten av laget som vanlig, sier Ryste.

Lidenskapelig Liverpool-supporter
Fredag var fartslaget på crossfittrening i Nydalen, men uten Svindal på plass. Det var derimot Kjetil Jansrud.

32-åringen - som også er lidenskapelig Liverpool-supporter og var på plass som supporter i Kiev da de helrøde spilte Champions League-finale mot Real Madrid - bryter ut i latter når TV 2 presenterer ham for følgende «dilemma»:

– Hvis du måtte velge: Hadde du gått for ligagull til Liverpool i mai - eller én sesong til for Aksel Lund Svindal?

– Haha! Med all respekt for Aksel... vi har ventet lenger på et Liverpool-gull enn karrieren hans har vart. Så sånn sett tar man vel det! sier Jansrud.

Før han går for en helgardering:

– Det er nesten umulig å svare på. For hans del tror jeg ikke det er noe i veien med motivasjonen. Hvis det går fint, er det gøy hvis han tar enda en sesong i tillegg til seriegull for Liverpool. Men det er langt igjen til begge de to tingene.

Jansrud vant super-G-cupen i fjor, i tillegg til to verdenscupseirer og sølv og bronse i OL. Likevel var han bare mellomfornøyd med sesongen.

– Det kan virke litt utakknemlig når man sier det, for på mange måter var det en bra sesong i fjor. Det har nok litt å gjøre med at de gode øyeblikkene var så vanvittig gode, som OL, mens andre ting gikk under radaren og ikke var slik jeg ønsker. Totalt blir middels. Jeg er motivert for en ny sesong, og for å ha marginene på min side.

– Hvor legger du lista nå da?

– Hos oss legges den skyhøyt hvert år. Ikke at det nødvendigvis er så realistisk, men det er der vi ønsker å være. For meg er det ganske enkelt: Jeg vil gå inn i sesongen og forsøke å vinne de første rennene. Så fortsetter vi derfra.

– Må du minst doble antall verdenscupseire fra i fjor (to, journ.anm) for å være fornøyd?

– Ja, jeg synes jo det. Jeg må passe på at det ikke blir flåsete heller. Når jeg vinner et par verdenscuprenn og sanker medaljer i OL, som i vinter, er det jo en veldig god sesong. Men jeg føler at nivået bør ligge der, at man er et sted fra fire og oppover. Spesielt i utfor gikk det ikke helt som planlagt. Jeg hadde noen veldig gode partier i alle renn, men tapte i partier som var veldig uvanlig. Med det ordnet opp i bør det være håp, sier Jansrud.

Lik TV 2 Sporten på Facebook