Seks personer pågrepet i Arendal

Seks personer ble torsdag pågrepet i Arendal sentrum, mistenkt for opptøyer, ifølge politiet i Agder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet meldte i 19-tiden torsdag at flere personer var pågrepet i Arendal sentrum, mistenkt for brudd på på straffelovens paragraf 182, som gjelder opptøyer.

Politiet ville først ikke gi ytterligere uttalelser om saken, og henviste til en pressemelding som skulle sendes ut senere.

I 21.15-tiden opplyser politiet at det er seks personer som er blitt pågrepet for forsøk på overtredelse av straffelovens paragraf 182.

– Personene som er pågrepet knyttes til miljøer som via sosiale medier har oppfordret til omfattende ordensforstyrrelser og voldelige handlinger under Arendals-uka, sier stabssjef i Agder politidistrikt, Morten Sjustøl, i pressemeldingen.

Avhøres fredag

I pressemeldingen heter det videre at politiet blant annet mener at personene kan knyttes til besittelse av pepperspray.

– Med pågripelsene mener politiet å ha forebygget omfattende ordensforstyrrelser mot arrangementet, sier Sjustøl.

De seks siktede er satt i arrest, og vil bli avhørt i løpet av fredag.

Politiet sier at de ikke kan gi ytterligere informasjon på nåværende tidspunkt.

Nettsted: Tilhører antatt venstreekstremt miljø

Ifølge Filter Nyheter tilhører de seks personer et antatt venstreekstremt miljø.

Avisen erfarer at politiet fryktet at gruppen søkte voldelige sammenstøt med personer fra høyreradikale Alliansen og/eller Stopp islamiseringen av Norge (SIAN). Begge disse organisasjonene har fått tillatelse til å ha stands under Arendalsuka, som pågår i disse dager. Alliansen hadde også et planlagt arrangement i Arendal torsdag ettermiddag, men bare rundt 15 tilhørere dukket opp, skriver Filter Nyheter.

NTB/TV 2

Straffeloven § 182.

Med bot eller fengsel inntil 1 år straffes den som deltar i omfattende ordensforstyrrelser med forsett om å øve eller true med vold mot person eller skadeverk på eiendom, og som ikke etterkommer pålegg fra en offentlig myndighet om å fjerne seg fra et område. Med bot eller fengsel inntil 3 år straffes den som har fremkalt eller ledet omfattende ordensforstyrrelser med forsett om å øve eller true med vold på person eller skadeverk på eiendom. Begår noen under opptøyene en straffbar handling som omfattes av forsettet, eller en straffbar handling mot en offentlig myndighet, gjelder i stedet maksimumsstraffen i dette straffebudet hvis det kan medføre en strengere straff enn bot eller fengsel inntil 3 år.

Kilde: Lovdata