Avdøde ble funnet på stedet avbildet til venstre. Til høyre er et gammelt bilde av siktede.
Avdøde ble funnet på stedet avbildet til venstre. Til høyre er et gammelt bilde av siktede. Foto: NTB scanpix

Maridalen-siktet ikke lenger mistenkt for drap

– Mistanken om drap er blitt svekket, sier politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter et fengslingsmøte torsdag sier politiet at mistanken mot mannen som tidligere het Johnny Olsen er svekket, og at de ikke lenger mener det er grunnlag for å sikte ham for drap.

Han ble siktet for drap og likskjending i forbindelse med at en mann i 30-årene ble funnet forbrent og død ved en teltplass i Maridalen 18. juli i år.

– Nå er det kun likskjending som er et tema. Det er på bakgrunn av vår etterforskning som har vist at mistanken om drap er blitt svekket, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til VG.

Det er opp til statsadvokaten hvorvidt drapssiktelsen blir henlagt, men Kraby understreker at politiets mening er at det ikke lenger er grunnlag for en slik siktelse.

– Men bevisene i saken som sådan viser at det fortsatt er skjellig grunn til å mistenke ham for likskjending, sier politiadvokaten, som understreker at politiet fortsatt etterforsker saken for fullt.

Til tross for at han ikke lengre er mistenkt for drap, ble han varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud etter fengslingsmøtet i Oslo tingrett torsdag.

Fengslingskjennelsen er anket, opplyser mannens forsvarer Benedicte Sunde Jamth til Dagbladet.

– Det er riktig at min klient ikke har noe med denne saken å gjøre. Han er fornøyd med at siktelsen frafalles, men er veldig uenig med varetekten, sier Jamth til avisen. (NTB/TV 2)