I STUDIO: Værmelder-Maikens mage begynner å bli synlig på skjermen.
I STUDIO: Værmelder-Maikens mage begynner å bli synlig på skjermen. Foto: Joakim Birkelund / TV 2

Værmelder-Maiken har en hemmelighet som hun snart ikke klarer å holde skjult på TV

Maiken Sørdal Fosen (28) og TV 2-kollegaen venter sitt første barn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hver dag serverer Maiken Sørdal Fosen (28) oss det siste om været på TV 2 og Nyhetskanalen – gjerne flere ganger hver eneste time.

Men i det siste har hun slitt litt med å velge klær før TV-sendingene. Hun har nemlig en hemmelighet som hun har forsøkt å holde skjult de siste ukene.

– Det vises egentlig ganske godt nå, smiler Maiken.

Blir foreldre i februar

Hun og samboeren, André Haaland (34) venter nemlig barn i februar.

– Jeg er snart 3,5 måned på vei. Vi hadde tenkt til å vente litt til med å si det til alle, men siden det synes nå, så vil vi fortelle om det, sier hun.

Det er nemlig ikke bare enkelt å finne klær som er løse nok.

– Den observante seer vil legge merke til at jeg har hatt på meg den samme buksa fem av de siste seks dagene. Det er fordi det er den eneste buksa jeg får på meg, ler hun.

– Hjemme kan jeg bruke collegegensere og strikkegensere, men det er ikke like lett på tv. Der har vi som regel strammere klær. Så jeg har tatt med løse topper hjemmefra, forteller hun.

Vil vise magen med stolthet

Nå er værmelderen lei av å skjule magen – og fra og med fredag kveld kommer hun til å gå med stramme klær og vise den frem.

– Nå skal jeg vise magen med stolthet. Det blir kjekt å gå med kjole og vise frem magen slik som den er. Det blir fint å slippe å tenke på at man skal holde hendene foran magen, sier hun.

Flere har allerede fattet mistanke:

– Mamma fikk en melding i går der hun fikk spørsmål om det er noe på gang, sier Maiken.

Bygger hus sammen

Samboeren André Haaland jobber som vaktsjef i TV 2 Sporten, men de møttes faktisk ikke på jobb – det skjedde for åtte år siden da de begge studerte på idrettslinjen på Høgskolen i Bergen.

I disse dager bygger de et rekkehus som de håper å flytte inn i snart.

– Det ligger an til å stå klart like rundt terminen. Så det blir litt spennende. Men vi får bare utsette flyttingen litt dersom det trengs, sier hun.