UENDRET: Sentralbanksjef Øystein Olsen og Norges Bank beholdt styringsrenten uendret på 0,5 prosent.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
UENDRET: Sentralbanksjef Øystein Olsen og Norges Bank beholdt styringsrenten uendret på 0,5 prosent. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

Norges Bank holder styringsrenten uendret på 0,5 prosent

I tråd med forventningene holdes styringsrenten uendret på 0,5 prosent, kunngjorde Norges Bank torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Utsiktene og risikobildet synes ikke vesentlig endret siden forrige pengepolitiske rapport, sier sentralbanksjef Øystein Olsen i en pressemelding.

I Pengepolitisk rapport 21. juni var Norges Banks hovedstyres vurdering at den økonomiske oppgangen fortsetter, og at kapasitetsutnyttingen i norsk økonomi er nær et normalt nivå.

– Den underliggende prisveksten var lavere enn inflasjonsmålet, men høyere kapasitetsutnytting tilsa at lønns- og prisveksten etter hvert ville øke.

Hovedstyrets vurdering av utsiktene og risikobildet tilsa at styringsrenten mest sannsynlig ville bli satt opp i september i år, skriver banken torsdag.

– Etter hovedstyrets vurdering ser oppgangen i norsk økonomi ut til å fortsette om lag i tråd med bildet som ble presentert i juni. Den underliggende prisveksten er lavere enn inflasjonsmålet, men drivkreftene tilsier at den etter hvert vil øke, heter det.